Elon Musk, curtat pentru a construi o uzină Tesla în Turcia

Elon Musk, curtat pentru a construi o uzină Tesla în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2023

Directorul general al constructorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care l-a încurajat pe Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întâlnirea a avut loc la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenția de presă Anadolu. Cu prilejul acestei întâlniri, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligența artificială și Starlink, rețeaua de sateliți de comunicații a companiei SpaceX, deținută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autoritățile turcești pentru a obține autorizațiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicații prin satelit Starlink în Turcia, scrie Agerpres.

Restricții de circulație pe Valea Oltului, în perioada 18 septembrie - 14 noiembrie CITEȘTE ȘI Restricții de circulație pe Valea Oltului, în perioada 18 septembrie - 14 noiembrie

În prezent, Tesla are șase uzine și construiește a șaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operațiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunțat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locație pentru o nouă uzină iar luna trecută Tesla și-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului și până în prezent, acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 123% iar zilele trecute firma a anunțat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
turcia
tesla