Elon Musk le-a spus acționarilor Tesla nemulțumiți de conducerea grupului să cumpere acțiuni Ford

Elon Musk le-a spus acționarilor Tesla nemulțumiți de conducerea grupului să cumpere acțiuni Ford
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Fondatorul producătorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk, le-a sugerat acționarilor nemulțumiți de componența consiliului de administrație să cumpere acțiuni ale Ford Motor, printr-un mesaj postat pe Twitter, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un grup de investitori ai Tesla a cerut companiei să adauge doi directori independenți, fără legături cu Musk, în consiliul de administrație, pentru a oferi un control esențial asupra posibilelor disfuncționalități ale dinamicii companiei.

Musk i-a sfidat însă, sugerându-le în schimb că investească în acțiuni Ford, scrie News.ro.

Familia Ford deține controlul asupra producătorului auto din Detroit prin intermediul a două clase de acțiuni.

Proiect: Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să promoveze și un curs de prim ajutor CITEȘTE ȘI Proiect: Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să promoveze și un curs de prim ajutor

Într-o scrisoare cu data de luni, cinci investitori, între care California State Teachers Retirement System, Hermes Equity Ownership Services și CtW Investment Group, au cerut Tesla ca toți directorii să fie realeși anual.

”Ne așteptăm ca pe măsură ce companiile fac tranziția spre statutul de companii tranzacționate la bursă, structurile de guvernanță și practicile existente la momentul ofertei publice inițiale să evolueze, pentru a se adapta la schimbarea strategiei. Cu toate acestea, board-ul Tesla, format din șapte membri, este în mare parte neschimbat”, se arată în scrisoare.

Condusă de enigmaticul Musk, Tesla a devenit recent cel mai valoros producător auto american, depășind General Motors.

Capitalizarea Tesla a revenit între timp sub cea a General Motors, miercuri atingând nivelul de 50,3 miliarde de dolari, față de 50,8 miliarde de dolari în cazul GM.

”Acest grup de investitori ar trebui să cumpere acțiuni Ford. Guvernanța lor este uimitoare”, a scris Musk.

Șeful Tesla a mai scris pe Twitter că își va respecta în curând o promisiune anterioară de a numi mai mulți directori independenți, dar că grupul de investitori nu are nicio legătură cu această decizie.

În ultima lună, acțiunile Tesla au crescut cu 35%, investitorii anticipând că Musk va revoluționa industria auto și cea a energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
ford