Pasagerul scos cu forța dintr-un avion al United Airlines a lansat o acțiune în justiție împotriva companiei

Pasagerul scos cu forța dintr-un avion al United Airlines a lansat o acțiune în justiție împotriva companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Avocații pasagerului scos cu forța dintr-un avion al United Airlines la Chicago au depus o cerere urgentă la un tribunal din Illinois pentru păstrarea înregistrărilor video și a altor dovezi legate de incidentul produs duminică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citând riscul ”unor prejudicii serioase” pentru clientul lor, medicul David Dao, avocații vor ca United și Primăria Chicago, care administrează O'Hare International Airport, să păstreze imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, înregistrările audio din cabina piloților, listele de pasageri și personalul navigant și alte materiale legate de zborul 3411 al United, între Chicago și Louisville, scrie News.ro.

Departamentul Aviației din Chicago a anunțat miercuri că alți doi ofițeri au fost suspendați în urma incidentului din 9 aprilie, în care Dao a fost târât de personalul de securitate de pe scaunul din avion și pe culoarul dintre scaune.

Unul dintre ofițeri a fost suspendat încă de marți.

Paul Callan, avocat de drept civil și penal din New York, a spus că indignarea provocată de tratamentul la care a fost supus Dao va determina probabil compania să încheie un acord rapid și generos.

”Pentru că United are o problemă catastrofală de PR, acest caz are o valoare mai mare decât în mod normal”, a spus el.

Proiect: Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să promoveze și un curs de prim ajutor CITEȘTE ȘI Proiect: Cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să promoveze și un curs de prim ajutor

Directorul Executiv al United Airlines, Oscar Munoz, și-a cerut scuze, miercuri, pentru incidentul ”cu adevărat oribil” în care Dao a fost târât în mod violent din avionul suprarezervat, pentru a face loc angajaților companiei, care trebuiau să ajungă de la Chicago la Louisville.

De asemenea, Munoz a precizat că va rezolva ce nu funcționează, pentru ca un asemenea incident să nu se repete niciodată într-un avion al United Airlines.

Munoz este nevoit să țină sub control publicitatea negativă și apelurile de boicot împotriva United, provocate de publicarea pe Internet a imaginilor cu tratamentul dur la care a fost supus Dao de către reprezentanții companiei și agenții de securitate.

Imaginile îl arată pe Dao însângerat și cu hainele în dezordine, revenind în cabină spunând ”Omorâți-mă. Omorâți-mă. Trebuie să merg acasă”.

Marți, Dao se afla încă la un spital din Chicago recuperându-se din cauza rănilor, a spus avocatul său.

Miercuri, United a anunțat că îi va despăgubi cu costurile biletelor pe toți pasagerii care s-au aflat în avionul respectiv.

Munoz a spus că United va analiza cum poate despăgubi clienții care renunță de bună voie la locurile din avioanele suprarezervate, adăugând că este probabil să nu ceară pasagerilor aflați deja pe scaune să renunțe la zbor.

Unii congressmeni americani au cerut noi reguli care să facă mai dificilă suprarezervarea zborurilor, ca mijloc de creștere a veniturilor.

Președintele american Donald Trump a spus că este ”oribil” că Dao a fost târât din avion, potrivit unui interviu acordat Wall Street Journal.

În loc să ceară oprirea practicii suprarezervării, Trump a spus în schimb că nu ar trebui să existe o limită superioadă a stimulentelor oferite de operatorii aerieni pasagerilor în schimbul locurilor lor.

Liderii republicanilor și democraților din comitetul din Senat pentru supravegherea transporturilor au criticat acțiunile United.

Directorul general al Delta Airlines, Ed Bastian, a apărat însă suprarezervările drept ”o practică validă de afaceri” care nu necesită o supraveghere suplimentară din partea guvernului.

Scandalul a rezonat în întreaga lume, utilizatorii rețelelor sociale din Statele Unite, China și Vietnam cerând boicotarea celui de-al treilea mare operator aerian american, în funcție de traficul de pasageri, și oprirea practicii de suprarezervare a locurilor.

Acțiunile United Continental au închis miercuri în scădere cu 1,1%, iar marți au coborât cu 4,4%.

Două petiții online care au cerut demisia lui Munoz să demisioneze din funcția de CEO au atras peste 124.000 de semnături, până miercuri după-amiază. Munoz a declarat la ABC că nu intenționează să demisioneze.

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines