Elon Musk: Tesla Motors nu este o afacere nerentabilă

Elon Musk: Tesla Motors nu este o afacere nerentabilă
scris 4 aug 2016

Tesla Motors nu este o afacere nerentabilă, a afirmat miercuri directorul general al companiei, Elon Musk,în pofida faptului că înregistrează pierderi, relatează MarketWatch.

După anunțarea unor pierderi trimestriale peste așteptări, de 293 de milioane de dolari, sau 149,5 milioane de dolari excluzând acțiuni acordate angajaților și dobânzi plătite pentru datoriile producătorului de automobile electrice, directorul general al Tesla a spus că dezvoltarea companiei contrazice lipsa de profitabilitate, scrie News.ro.

”Întrebarea reală legată de profitabilitate este unde stabilim că pornește creșterea”, a spus Musk.

Pierderile din trimestrul încheiat la 30 iunie au fost generate de cheltuielile mari ale fabricilor de vehicule și baterii.

Al 13-lea trimestru de pierderi pentru producătorul de vehicule electrice din Silicon Valley scoate în evidență dificultățile financiare întâmpinate în îndeplinirea unor obiective tot mai ambițioase, respectiv creșterea de 10 ori a producției în termen de trei ani și un plan recent de preluare a producătorului de panouri solare Solar City.

Tesla își menține obiectivul de a fabrica circa 50.000 de vehicule Model S și Model X în semestrul al doilea și a reiterat că va cheltui 2,25 de miliarde de dolari în 2015 pentru a pregăti producția noului automobil Model 3.

François Bloch, propus pentru funcția de director general al BRD, a fost interogat în 2013 de autoritățile ruse CITEȘTE ȘI François Bloch, propus pentru funcția de director general al BRD, a fost interogat în 2013 de autoritățile ruse

Musk a anunțat la sfârșitul lunii trecute noi obiective ambițioase de a fabrica camioane și autobuze electrice și de a extinde afacerile în domeniul energiei solare.

El a spus că preluarea Solar City este un pariu pe termen lung pe energia nepoluantă și o companie care să furnizeze automobile, baterii de stocare a energiei, panouri solare și alte soluții în domeniul energiei.

Musk, care este președinte și acționar principal al Solar City, a spus că noua companie formată prin fuziune va genera economii de minim 150 de milioane de dolari pe an și va avea nevoie anul viitor doar de ”o mică majorare de capital”.

Tesla a prezentat săptămâna trecută fabrica de baterii Gigafactory, din Nevada, și, în timpul unei conferințe cu analiștii, Musk a anticipat o creștere exponențială a afacerilor cu baterii de stocare a energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla motors