Samsung negociază cu Fiat preluarea producătorului de componente auto Magneti Marelli - surse

Samsung negociază cu Fiat preluarea producătorului de componente auto Magneti Marelli - surse
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 aug 2016

Samsung Electronics poartă discuții avansate cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) în vederea cumpărării mai multor operațiuni ale producătorului de componente auto Magneti Marelli, deținut de grupul italian, o eventuală preluare a întregii companii nefiind exclusă, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung este interesată în mod special de elementele optice și de sistemele telematice și de multimedia produse de Magneti Marelli, însă ar putea analiza și preluarea integrală a companiei italiene. Un acord în acest sens ar putea evalua producătorul de componente la peste 3 miliarde de dolari, a spus una dintre sursele menționate.

Acțiunile Fiat Chrysler au urcat cu până la 9,8% pe bursa de la Milano în urma informațiilor, cea mai mare creștere începând cu octombrie 2014.

Samsung urmează să lanseze un serviciu de stocare în cloud pentru propriile telefoane CITEȘTE ȘI Samsung urmează să lanseze un serviciu de stocare în cloud pentru propriile telefoane

Preluarea Magneti Marelli ar ajuta Samsung să își reducă dependența de segmentul dispozitivelor electronice. Totodată, mutarea ar reprezenta un pas important în direcția dezvoltării de tehnologii pentru mașinile autonome, domeniu care atrage tot mai multe companii din IT&C, în frunte cu Google și Apple.

Reprezentanții Samsung și cei ai Fiat Chrysler au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
fiat chrysler
magneti marelli
preluare
negocieri