Elon Musk va primi acțiuni Tesla de 2,6 miliarde de dolari, dacă va respecta obiectivele stabilite

Elon Musk va primi acțiuni Tesla de 2,6 miliarde de dolari, dacă va respecta obiectivele stabilite
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2018

Acționarii au aprobat acordarea unui pachet uriaș de beneficii în acțiuni pentru directorul general Elon Musk, în valoare estimată la 2,6 miliarde de dolari, care este considerat cel mai mare din istoria corporativă americană, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Musk va intra în posesia acestor beneficii sub formă de acțiuni numai dacă Tesla va atinge anumite obiective cum ar fi vânzările și prețul acțiunilor, scrie News.ro.

Votul era considerat drept un test major pentru sprijinul acordat de acționari politicii lui Musk de conducere a companiei care are probleme să crească producția și înregistrează pierderi.

VIDEO Poliția americană a dat publicității filmarea accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber CITEȘTE ȘI VIDEO Poliția americană a dat publicității filmarea accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber

Unii acționari mari au spus înainte de vot că vor susține propunerea, în timp ce grupuri importante de consultanță au argumentat că pachetul de beneficii este prea generos.

Musk, care deține aproximativ o cincime din producătorul american de automobile electrice, nu a participat la vot.

Acțiunile Tesla au crescut cu circa 3% după anunțarea rezultatului votului.

Planul pe termen de 10 ani prevede ca acțiunile să fie acordate în tranșe, prima dintre acestea fiind condiționată de atingerea de către companie a unei capitalizări de 100 de miliarde de dolari.

Pentru ca Musk să primească întregul pachet de beneficii, valoarea Tesla ar trebui să urce la 650 de miliarde de dolari. În prezent, Tesla are o capitalizare de 55 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk