EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România

EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România
scris 24 iun 2022

Serviciul de transport persoane FREE NOW, operat de compania Clever Tech, amână momentul ieșirii de pe piața din România, programat anterior pentru 30 iunie.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Din rațiuni comerciale, compania a decis să amâne oprirea funcționării platformei în România, până la o dată nestabilită încă, conform informațiilor Profit.ro.

EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România

EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România

În urmă cu exct o lună anunțase că părăsește piața din România pe 30 iunie.

„Ne pare rău să vă anunțăm că, începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania CLEVER Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația FREE NOW nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei să se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, a fost mesajul transmis atunci de către FREE NOW partenerilor.

Marii câștigători ai pieței de transport alternativ din România deveneau astfel Bolt și Uber. 

În prezent, la nivel global, aproximativ 54 de milioane de utilizatori folosesc serviciile Free Now.

În total, aproximativ 1.850 de angajați din peste 27 de birouri fac parte din echipa grupului.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal.

În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate.

În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% startup-ul românesc Clever, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

Pe piață mai operează Bolt și Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
free now
romania