Executivii de la Renault, Nissan și Mitsubishi și-au împărțit puterea în Alianță. Ei au participat la ședința din Amsterdam doar pe Skype

Executivii de la Renault, Nissan și Mitsubishi și-au împărțit puterea în Alianță. Ei au participat la ședința din Amsterdam doar pe Skype
scris 30 nov 2018

Întâlnirea regulată care era programată joi la nivel înalt, cu conducerea Alianței Renault Nissan Mitsubishi, a avut loc la Amsterdam, așa cum era prevăzut, dar șefii celor trei au participat pe Skype, fiecare în biroul său. În urma discuției, au stabilit să conducă toți trei, în locul lui Carlos Ghosn.

Alianța Renault Nissan Mitsubishi va fi condusă în paralel de toți cei trei CEO ai companiilor membre, Thierry Bollore, COO Renault și CEO interimar, Hiroto Saikawa, CEO Nissan, și Osamu Masuko, CEO Mitsubishi, au decis aceștia în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la data stabilită anterior, întâlnire care în mod normal trebuia condusă de Carlos Ghosn, ca președinte, și Hiroto Saikawa, vicepreședinte. La sediul Alianței din Amsterdam au fost prezenți directorii care fac parte din boardul Alianței, cei trei CEO fiind prezenți doar pe ecranele de teleconferință.

Discuția a durat mai puțin de o oră, nu a avut pe ordinea de zi arestarea lui Carlos Ghosn și nu s-a pus problema unor modificări de structură sau de deținere de acțiuni. Comunicatul oficial a fost unul foarte sec și ciudat:

„În ultimele zile, Consiliul Directorilor Group Renault, Nissan Motor Co. și Mitsubishi Motors Corporation, toți - individual și colectiv - au reiterat cu emfază dedicația lor puternică pentru Alianță.

Alianța a cunoscut un succes fără precedent în ultimele două decenii.

Rămânem complet dedicați Alianței.”

GRAFIC Alianța Renault Nissan Mitsubishi, după 18 ani: 95 de modele produse, din care doar 8 au platforma comuna CMF CITEȘTE ȘI GRAFIC Alianța Renault Nissan Mitsubishi, după 18 ani: 95 de modele produse, din care doar 8 au platforma comuna CMF

Hiroto Saikawa, cel care pare că a stat la originea întregului scandal, a făcut declarații cu privire la discuție: „A fost o întâlnire extrem de bună. Putem să confirmăm că toți trei vom conduce, cea ce este excelent”.

Alianța Renault Nissan Mitsubishi N.V., din punct de vedere juridic, este o companie cu sediul în Amsterdam, în care toate cele trei companii auto au participații egale. Președinte și CEO al acestei companii este în continuare Carlos Ghosn, care este și președinte și CEO al Renault, aceasta fiind una dintre prevederile statutare ale Alianței.

Între timp, procurorii au anunțat că mandatul de arest preventiv al lui Carlos Ghosn a fost prelungit cu încă 10 zile. Ghosn și-a angajat ca avocat pe fostul șef al biroului de procurori care îl anchetează acum. Atât el cât și Greg Kelly, directorul care a fost arestat alături de Ghosn, au respins acuzațiile și neagă că sunt vinovați.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault
mitsubishi
alianta renault nissan
thiery bollore
hiroto saikawa
osamu