Experiența personală, mai puternică decât reclamațiile călătorilor: Ministrul l-a demis pe directorul CFR, nemulțumit că trenul cu care a călătorit a întârziat nejustificat. UPDATE Directorul CFR spune că...el a demisionat

Experiența personală, mai puternică decât reclamațiile călătorilor: Ministrul l-a demis pe directorul CFR, nemulțumit că trenul cu care a călătorit a întârziat nejustificat. UPDATE Directorul CFR spune că...el a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2017

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat, marți dimineață că îl va demite pe directorul CFR, Marius Chiper, nemulțumit că trenul cu care a călătorit de la București la Deva a avut o întârziere nejustificată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

UPDATE ora 10.21 Atât ministrul, cât și ministerul au anunțat că directorul CFR a și fost demis. Guvernarea PSD este într-o perioadă în care schimbă conducerea mai multor instituții importante.

"Nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Eu nu voi tolera, toleranța este zero. Problemele întârzierii trenurilor nu sunt datorate faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul (Chiper — n.r.) a fost demis astăzi. Nu pot să înțeleg cum pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și este cea mai modernă din România, trenul trebuie să întârzie zeci de minute, decât ca și lipsă de organizare, de preocupare, de exigență a conducătorului respectiv", a spus ministrul.

La rândul său, Ministerul Transporturilor a anunțat demiterea, susținând că decizia a fost luată ca urmare "a analizei efectuate de către ministru încă de la preluarea mandatului".

"În urma analizei activității a reieșit proasta administrare și gestionare a rețelei de cale ferată, a întârzierilor nejustificate și neanunțate la timp călătorilor, dar și a situației din cadrul CFR Infrastructură", susține ministerul.

UPDATE 2 ora 10.42 CFR a transmis un comunicat cu o singură propoziție, în care susține că directorul este cel care a demisionat, nu că a fost demis cum a anunțat ministrul.

"Marius Chiper și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar al CFR SA, din motive personale", transmite compania.

Marius Marian Chiper a fost director interimar al CFR din 2015.

Ministrul Transporturilor este într-o vizită în județul Hunedoara și a ajuns la Deva cu trenul.

Garnitura a avut o întârziere de 40 de minute, spre nemulțumirea ministrului, care a spus că o astfel de întârziere nu se justifica, în condițiile în care vremea era bună.

CONFIRMARE Japonezii de la Calsonic Kansei, furnizori pentru marile companii auto, investesc 30 milioane de euro într-o nouă fabrică în România unde vor lucra 300 de persoane CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Japonezii de la Calsonic Kansei, furnizori pentru marile companii auto, investesc 30 milioane de euro într-o nouă fabrică în România unde vor lucra 300 de persoane

Marius Chiper a fost numit în funcția de director general al CFR SA în decembrie 2015. În perioada februarie-decembrie 2015, el a fost director general adjunct, iar între 2010 și 2015 a fost șef de Unitate de Management de Proiect (UMP).

Luni, au fost schimbați din funcție directorul Regionalei Căi Ferate București și șeful Gării de Nord. Directorul Regionalei Căi Ferate București Laurențiu Maraloi și șeful Gării de Nord Mihai Cândea au fost schimbați din funcție prin decizie a ministrului Transporturilor Felix Stroe, nemulțumit de modul de administrare și întreținere a gării.

În timp, călătorii au trimis numeroase reclamații pentru întârzierea diferitelor curse de tren, fără să aibă același efect ca în cazul problemelor simțite personal de ministru.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
marius chiper