Explozia de vânzări a Tesla Model 3 din Europa s-a stins după numai două luni

Explozia de vânzări a Tesla Model 3 din Europa s-a stins după numai două luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mai 2019

Avansul din lunile februarie și martie al lui Tesla Model 3, când a înregistrat un număr uriaș de înmatriculări, depășind atât vehiculele electrice de pe piață, dar și concurenții din segmentul mediu, Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes C Class, a fost numai un foc de paie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele date privind vânzările de automobile din Europa pentru luna aprilie arată că Tesla Model 3 și-a redus masiv livrările, fiind deja depășit de Renault Zoe, care a redevenit cel mai vândut automobil electric, potrivit unei analize Jato Dynamics. Modelul francez a fost susținut de o cerere crescută din Franța, Germania și Italia, având o creștere față de anul trecut de 62%.

Principalele piețe pentru Tesla Model 3 au fost Norvegia, Germania și Olanda, diferențele mari între cifrele din martie și cele din aprilie fiind cauzate de numărul mare de comenzi anterioare, aflate în așteptare, care au fost livrate de producător în volum mare.

Chiar dacă vârful din martie nu mai este așteptat de analiști, este posibil ca modelul produs de cei de la Tesla să mai înregistreze o creștere importantă în momentul în care va fi lansat și livrat pe piața din Marea Britanie, unde este așteptat și are o listă lungă de comenzi.

Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat. Contractul - rupt în fața presei CITEȘTE ȘI Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat. Contractul - rupt în fața presei

Un alt model electric care se confruntă cu vânzări în scădere este Nissan Leaf, un automobil care anul trecut reușea să devină cel mai vândut din Europa pe segmentul electric, dar care acum a fost depășit atât de BMW i3, cât și de VW e-Golf și Hyundai Ioniq, potrivit datelor preliminare. Cel mai vândut SUV electric a fost, în aprilie, Jaguar I-Pace, fiind urmat de noul Audi e-tron, proaspăt lansat.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
renault zoe
bmw i3
vanzari masini electrice
piata auto
audi a4
bmw serie 3
mercedes c class