Fabrica Tesla din Germania va livra peste câteva zile primul automobil

Fabrica Tesla din Germania va livra peste câteva zile primul automobil
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 mar 2022

Tesla și-a programat ca primul automobil Model Y, un SUV ce va fi produs la uzina din Germania, Grunheide, de lângă Berlin, să fie livrat clientului peste o săptămână, la eveniment fiind așteptat și Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Epopeea construirii primei uzine Tesla din Europa a ajuns la final, odată cu asamblarea primului automobil al mărcii americane. Planurile prevăd o producție foarte mare, de cel puțin 500.000 de automobile anual, un volum ce depășește majoritatea uzinelor auto ale constructorilor europeni. Primul automobil ce va fi produs lângă Berlin va fi Model Y, un SUV de clasă medie, construit pe aceeași platformă cu Model 3, după o întârziere de mai multe luni, cauzată de o mulțime de factori. Elon Musk este așteptat pe 22 martie la Grunheide, pentru a înmâna primul automobil unui client european.

Uzina a primit ultimele autorizații chiar în luna martie, după ce i-au fost impuse anumite condiții de mediu. Tesla a avut dificultăți pe bandă rulantă cu activiștii de mediu din Germania, aceștia acuzând pe rând intervenția asupra pdăurilor din zona Berlinului, poluarea apelor din regiune, dar și afectarea pânzei freatice prin utilizarea de puțuri de mare adâncime.

Un nou plan strategic pentru Dacia și un nou director financiar care va coordona „dezvoltarea de noi produse și extinderea pe noi piețe” CITEȘTE ȘI Un nou plan strategic pentru Dacia și un nou director financiar care va coordona „dezvoltarea de noi produse și extinderea pe noi piețe”

Investiția Tesla în uzina din apropiere de Berlin s-a ridicat la 5 miliarde de dolari, iar termenul inițial de demarare a producției era 1 iulie 2021.

Ministrul Economiei din landul Brandenburg a declarat că îl așteaptă pe Elon Musk la festivitatea de deschidere a fabricii, potrivit presei germane.

Uzina de baterii ridicată lângă cea de automobile are o capacitate de peste 50 Gwh anual, fiind cea mai mare din Europa, la acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla germania
uzina tesla
fabrica model y