Ferrari și-a îmbunătățit estimările anuale după rezultatele record din trimestrul al doilea

Ferrari și-a îmbunătățit estimările anuale după rezultatele record din trimestrul al doilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2022

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari și-a îmbunătățit estimările de profit și venituri pentru întregul an 2022, după ce în trimestrul al doilea a înregistrat rezultate record iar carnetul său de comenzi a atins un nou maxim istoric, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada aprilie-iunie 2022, firma controlată de familia Agnelli a livrat 3.455 de automobile, în creștere cu 28,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în condițiile în care livrările spre cele două Americi s-au dublat până la 1.053 de automobile. De asemenea, cifra de afaceri a crescut cu 24,9% până la 1,29 miliarde de euro în timp ce profitul net a urcat până la 251 milioane de euro, de la 206 milioane de euro în trimestrul al doilea al anului trecut, scrie Agerpres.

Decizie a unei companii aeriene din Europa: Nu mai sunt vândute bilete de avion pe distanțe scurte CITEȘTE ȘI Decizie a unei companii aeriene din Europa: Nu mai sunt vândute bilete de avion pe distanțe scurte

"Calitatea primelor șase luni și robustețea afacerilor noastre ne permite să ne revizuim în sus estimările pentru 2022 cu privire la toți indicatorii", a declarat directorul general de la Ferrari, Benedetto Vigna.

În prezent, Ferrari mizează pe un profit operațional de 1,70-1,73 miliarde de euro în acest an, față de estimările anterioare care mizau pe un rezultat cuprins între 1,65 și 1,70 miliarde de euro.

În luna iunie a acestui an, constructorul italian, renumit pentru motoarele puternice și zgomotoase ale automobilelor sale, a prezentat un nou plan de afaceri conform căruia în 2030 aproximativ 80% dintre modelele sale ar urma să fie vehicule electrice și hibride.

Ferrari a înregistrat în 2021 rezultate financiare solide după ce a livrat un număr record de 11.155 de autovehicule, o cifră de afaceri de 4,271 miliarde de euro și un profit net de 833 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
profit