CE investigheză modul în care Guvernul britanic a convins Nissan să continue investițiile în Marea Britanie

CE investigheză modul în care Guvernul britanic a convins Nissan să continue investițiile în Marea Britanie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 nov 2016

Comisia Europeană (CE) a cerut Guvernului britanic să ofere detalii despre „asigurările” oferite Nissan pentru a convinge producătorului auto japonez să continue să investească în Marea Britanie, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am văzut articolele din presă referitoare la Nissan și, în consecință, Comisia a luat legătura cu autoritățile britanice. Autoritățile din Marea Britanie nu au notificat niciun sprijin pentru Nissan în vederea analizării în conformitate cu legislația privind ajutoarele de stat”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a CE.

Astfel, oficialii europeni verifică dacă guvernul britanic a oferit stimulente ilegale pentru a se asigura că Nissan va continua să investească în Marea Britanie.

Luna trecută, Nissan a anunțat că va produce următoarele modele Qashqai și X-Trail la fabrica din Sunderland, nordul Angliei, după ce a primit asigurări de la guvernul britanic cu privire la menținerea competitivității fabricii după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În septembrie, directorul Nissan, Carlos Ghosn a cerut asigurări de la Guvernul Marii Britanii că va primi compensații în care Brexitul va duce la impunerea unor taxe pentru exporturile de mașini.

Fabrica Nissan din Sunderland acoperă aproape o treime din producția de automobile a Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
nissan
marea britanie
ce
comisia europeana
auto
investitii
productie