Fiat Chrysler revizuiește vânzările anuale în SUA din cauza anchetei privind falsificarea datelor

Fiat Chrysler revizuiește vânzările anuale în SUA din cauza anchetei privind falsificarea datelor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 iul 2016

Producătorul auto italian Fiat Chrysler Automobiles (FCA), care a raportat anterior creșterea vânzărilor pe piața din SUA timp de 75 de luni consecutive, până în iunie 2016 inclusiv, a anunțat că șirul evoluțiilor pozitive a fost întrerupt, de fapt, în septembrie 2013, informează MarketWatch. Modificarea reflectă o schimbare de natură contabilă, realizată în urma unei anchete legată de posibila falsificare a datelor în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto este investigat de autoritățile americane în legătură cu posibila falsificare a numărului de automobile vândute pe piața din SUA. Modificarea contabilă anunțată astăzi are scopul de a înlătura suspiciunile și nu echivalează cu o recunoaștere a vinovăției.

CE încearcă să forțeze VW să acorde despăgubiri clienților europeni, așa cum va face în SUA CITEȘTE ȘI CE încearcă să forțeze VW să acorde despăgubiri clienților europeni, așa cum va face în SUA

Vânzările trimestriale și anuale reflectau, până acum, livrările către dealeri și nu cele către cumpărătorii finali. Conform noilor date furnizate de Fiat, compania a înregistrat o scădere a numărului de mașini vândute în SUA în septembrie 2013, după 40 de luni de creșteri consecutive. Vânzările au avut o evoluție negativă și în august 2015 și mai 2016.

Potrivit reprezentanților companiei, revizuirea datelor și adoptarea unor noi standard de raportare nu influențează rezultatele financiare de până acum.

Departamentul american de Justiție și Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) au inițiat o anchetă după ce, la începutul anului, doi dealeri din statele americane Illinois și Florida, deținuți de Napleton Automotive Group, au intentat un proces împotriva Fiat Chrysler, acuzând grupul că a ”umflat” datele referitoare la vânzările lunare, în complicitate cu unii dealeri.

La acel moment, Fiat Chrysler a susținut că acuzațiile privind falsificarea vânzărilor pe piața americană sunt produsul nemulțumirii celor doi dealeri, care ar fi eșuat să onoreze contractele semnate cu grupul auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
fca
fiat chrysler
vanzari
dealeri
falsificare
raportare
masini
auto