Fiat Chrysler va investi 4,5 miliarde de dolari în Michigan, în noi modele de SUV-uri

Fiat Chrysler va investi 4,5 miliarde de dolari în Michigan, în noi modele de SUV-uri
scris 27 feb 2019

Fiat Chrysler Automobiles va investi 4,5 miliarde de dolari în cinci fabrici din statul american Michigan, pentru construirea de modele noi de vehicule Jeep, cu intenția de a concura pe piața profitabilă a SUV-urilor mari, cu trei rânduri de scaune, dominată de rivalii General Motors și Ford Motor, transmite Reuters.

Pe de altă parte, Fiat Chrysler va elimina al treilea schimb la fabrica din Rockford, Illinois, unde asamblează modelul Jeep Cherokee, urmând să concedieze 1.371 de muncitori. Compania a anunțat că va face toate eforturile pentru a găsi de lucru pentru muncitorii concediați, în funcție de vârstă, scrie News.ro.

FOTO Volkswagen lansează un nou brand low-cost în China, JETTA, și vrea să cucerească segmentul chinezilor săraci. Logo-ul amintește bine de Dacia CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen lansează un nou brand low-cost în China, JETTA, și vrea să cucerească segmentul chinezilor săraci. Logo-ul amintește bine de Dacia

Noile investiții prezentate marți vor crea 6.500 de locuri de muncă în Michigan, a precizat Fiat Chrysler (FCA), la aproximativ trei luni de când GM a anunțat că nu va mai aloca produse la cinci fabrici din America de Nord care fabrică în mare parte modele sedan.

Angajații GM și politicienii, inclusiv președintele Donald Trump, au criticat decizia GM, care cel mai probabil va închide fabricile respective.

Planul de investiții al Fiat Chrysler survine într-o perioadă în care piața americană pare să se îndrepte spre un declin în 2019, față de 2018.

Directorul general al FCA, Mike Manley, a spus într-o conferință cu presa că investițiile companiei sunt concentrate pe SUV-uri, segment pentru care este anticipată continuarea creșterii.

Manley a adăugat că 60% din vânzările de SUV-uri includ modele cu trei rânduri de scaune, iar FCA nu are astfel de modele.

Aceste segment de SUV-uri este dominat de Chevrolet Suburban, GMC Yukon și Cadillac Escalade al GM, care au înregistrat în 2018 vânzări aproape duble față de Ford Expedition și Lincoln Navigator ale Ford.

Planul FCA include transformarea fabricii de motoare din Detroit în fabrică de asamblare. Totodată, compania a renunțat la intenția de a muta producția de camioane de tonaj mare din Mexic în Michigan, în 2020, pentru a putea produce Jeep-uri în Michigan.

Planurile FCA mai includ investiții pentru ca trei fabrici din Michigan să producă modele Jeep hibrid și electrice, care ar urma să fie disponibile din 2021, pe bază de comandă.

FCA intenționează să înceapă în trimestrul al treilea construcția unei noi fabrici în Detroit, în valoare de 1,6 miliarde de dolari,și să lanseze producția unui SUV nou cu trei rânduri de scaune la sfârșitul anului 2020, care va fi urmat, în prima jumătate a lui 2021, de o versiune modernizată a modelului Grand Cherokee.

Planurile mai includ o investiție de 900 de milioane de dolari pentru modernizarea și retehnologizarea o altei fabrici din Detroit, pentru a construi vehiculele Dodge Durango și Jeep Grand Cherokee.

Aceste investiții vor avea loc la aproximativ șase ani de când Primăria orașului Detroit a declarat cel mai mare faliment faliment al unui oraș din istoria SUA și vor crea aproape 5.000 de locuri de muncă.

FCA și primăria din Detroit au semnat un memorandul de înțelegere în vederea achiziționării terenului necesar fabricii.

”Nu am mai avut o astfel de oportunitate de zeci de ani”, a afirmat primarul orașului Detroit, Mike Duggan, într-un comunicat, adăugând că investițiile vor avea loc ”fără mutarea vreunui locuitor”.

FCA va mai începe producția modelului Wagoneer și a Grand Wagoneer, un nou SUV de lux cu trei rânduri de scaune, la o fabrică din Warren, în prima jumătate a lui 2021. FCA va investi 1,5 miliarde de dolari la fabrica din Warren.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler automobiles
suv
michigan