FlixBus testează autocare electrice pe distanțe lungi

FlixBus testează autocare electrice pe distanțe lungi
scris 14 mar 2018

FlixBus, companie care deține cea mai mare rețea de transport cu autocarul pe distanțe lungi din Europa, a anunțat că va testa autocare electrice, prima rută pe care vor circula fiind Paris - Amiens, Franța, în luna aprilie.

Următorul autocar electric va circula între Hessa și Baden-Württemberg, Germania, în vară, ca parte a extinderii rutelor interne pe timpul verii. 

"Deși în prezent autocarele electrice sunt mult mai scumpe, suntem convinși că vor fi o investiție pe termen lung, pentru companie, pentru clienți și pentru mediu”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO al FlixBus. “Ca furnizor, transmitem un semn că acesta este moment de cotitură în mobilitate. De asemenea, primul autocar electric pe distanțe lungi reprezintă un semnal pentru producători să aducă inovații și să dezvolte alternative la vehiculele bazate pe combustibili fosili. Mobilitatea sustenabilă nu se referă doar la condusul autocarelor, dar și la aspecte sociale și legate de mediu", adaugă acesta.

Noua taxă auto: Introdusă din vară, cuantum de până la 3.000 euro, urmată de un impozit impus tuturor proprietarilor de mașini CITEȘTE ȘI Noua taxă auto: Introdusă din vară, cuantum de până la 3.000 euro, urmată de un impozit impus tuturor proprietarilor de mașini

Anul trecut, FlixBus a deschis un birou la București care conectează capitala României de 100 de destinații directe în 12 țări europene.

În această vară va fi lansat FlixBus SUA, pentru început în Los Angeles.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
flixbus
autocare electrice