Ford le cere proprietarilor a 350.000 de vehicule să le ducă la dealeri pentru reparații. 35.000 dintre acestea trebuie parcate în aer liber

Ford le cere proprietarilor a 350.000 de vehicule să le ducă la dealeri pentru reparații. 35.000 dintre acestea trebuie parcate în aer liber
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Ford le cere proprietarilor a 350.000 de vehicule din SUA să le ducă la dealeri pentru reparații, în cadrul a trei campanii de rechemări, iar dintre acestea aproximativ 39.000 trebuie parcate în aer liber din cauza riscului ca motoarele să ia foc, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unor documente publicate joi, Ford afirmă că nu știe ce provoacă incendiile la unele SUV-uri Ford Expedition și Lincoln Navigator din 2021.

DOCUMENT Dacia își revine după căderea puternică în pandemie. Este încă supusă, de peste 1 an, unei inspecții fiscale CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dacia își revine după căderea puternică în pandemie. Este încă supusă, de peste 1 an, unei inspecții fiscale

Dar compania spune că incendiile pot avea loc chiar și atunci când motoarele sunt oprite. Ford are informații despre 16 incendii produse sub capotă, 14 fiind vehicule ale companiei de închiriere. O persoană a fost arsă, scrie News.ro.

Compania recomandă ca SUV-urile să fie parcate în aer liber și departe de clădiri.

Până acum, Ford nu a dezvoltat o reparație pentru incendii, care par să înceapă în partea din spate a compartimentului motorului, pe partea pasagerului.

Din cele 16 incendii, 12 s-au produs în timp ce motoarele SUV-urilor erau oprite, a spus Ford într-un comunicat.

Compania spune că nu are informații despre extinderea incendiilor la vreo clădire. Ford nu recomandă proprietarilor să nu mai conducă SUV-urile, deși cei care ar trebui să urmeze instrucțiunile privind parcarea în aer liber ar trebui să-și contacteze dealerul sau compania.

Ford tratează rechemarea ca fiind urgentă și va folosi aplicații și e-mailul pentru a notifica clienții, de îndată ce va elabora o listă de proprietari și adrese de vehicule.

”Lucrăm non-stop pentru a determina cauza principală a acestei probleme și remedierea ulterioară, astfel încât clienții să poată continua să se bucure de utilizarea vehiculelor lor”, a declarat Jeffrey Marentic, director general pentru vehiculelor de pasageri Ford, într-un comunicat.

Ford a început să investigheze informațiile despre incendii pe 24 martie.

Incendiile par să fie limitate la SUV-urile construite între 1 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021. Compania spune că nu are informații de incendii la vehiculele construite înainte sau după acele date.

De asemenea, producătorul auto recheamă aproximativ 310.000 de camionete grele, deoarece airbagul șoferului s-ar putea să nu se umfle în caz de accident. Rechemarea acoperă unele camioane F-250, 350, 450 și 550 din 2016.

Praful poate pătrunde în cablurile airbag-ului din volan, deconectând curentul electric.

Dealerii vor înlocui cablurile de la volan. Proprietarii vor fi anunțați prin poștă începând cu 5 iulie.

Compania mai recheamă 464 de SUV-uri Mustang Mach-E electrice din 2021. O problemă de software poate cauza accelerații, decelerații neintenționate sau o pierdere a puterii de transmisie la vehiculele cu tracțiune integrală.

Ford spune în documente publicate joi de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi că este posibil ca computerul de control al grupului de propulsie să nu detecteze o eroare de software. Problema va fi rezolvată de dealeri sau printr-o actualizare online a software-ului. Proprietarii vor fi anunțați printr-o scrisoare în jurul datei de 30 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
dealer
reparatii