Ford majorează capacitatea de producție pentru camioneta electrică Lightning, în urma cererii ridicate

Ford majorează capacitatea de producție pentru camioneta electrică Lightning, în urma cererii ridicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2021

Ford Motor a anunțat majorarea capacității de producție pentru modelul F-150 Lightning, în urma cererii ridicate pentru camioneta electrică, înaintea lansării din primăvara anului viitor, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru îndeplinirea obiectivului, producătorul auto american va angaja 450 de angajați și va investi 250 milioane de dolari la cele trei facilități de producție din Michigan, SUA., scrie Agerpres

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Până acum, sunt peste 150.000 de rezervări pentru modelul Lightning, versiunea electrică a celui mai bine vândut model Ford, camioneta F-150.

"Interesul din partea publicului a depășit cele mai ridicate așteptări", a afirmat președintele executiv Bill Ford.

Ford are ca obiectiv o producție anuală de peste 80.000 de unități în 2024, față de precedenta țintă, de peste 40.000, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Anul viitor, ar urma să fie fabricate aproximativ 15.000 de modele, după lansarea camionetei electrice în primăvară, și aproximativ 55.000 în 2023. În urma lansării celei de-a doua generații a Lightning în 2025, ținta anuală va fi de aproximativ 160.000 de unități.

Ford Motor a anunțat recent majorarea investițiilor în vehicule electrice și autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acțiune, față de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Ford își va dubla investițiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunțase că va face investiții de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice și hibride.

De asemenea, compania va investi șapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lightning
ford