Ford Motor recheamă 870.000 de camionete F-150 de pe piața din Statele Unite, din cauza riscului de activare neașteptată a frânei de parcare

Ford Motor recheamă 870.000 de camionete F-150 de pe piața din Statele Unite, din cauza riscului de activare neașteptată a frânei de parcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2023

Ford Motor recheamă 870.000 de camionete F-150 de pe piața din Statele Unite, din cauza riscului de activare neașteptată a frânei de parcare electrice, determinat de o posibilă problemă de cablare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rechemarea acoperă camionetele model F-150 din 2021 până în 2023, conform unui dosar depus la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Campania include camionetele echipate cu un singur sistem de evacuare.

Contactul cu carcasa punții din spate poate deteriora cablajul, ceea ce face ca frâna de parcare electrică să se activeze în mod neașteptat, a spus producătorul auto.

Ford a declarat că a primit 918 de cereri de garanție și trei rapoarte din teren privind starea de frecare a firelor din America de Nord.

Dintre acestea, 299 au indicat că frâna de parcare electrică s-a activat neintenționat, inclusiv 19 cazuri produse în timpul conducerii.

Ford a spus că nu are informații privind producerea de accidente sau răniri legate de rechemare.

Dealerii vor instala o chingă de protecție, vor înfășura bandă și vor înlocui hamul, după cum va fi necesar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
sua
vehicule