Ford Motor restrânge locurile de muncă din SUA și Canada, pentru a reduce costurile

Ford Motor restrânge locurile de muncă din SUA și Canada, pentru a reduce costurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2023

Ford Motor a declarat că va începe să efectueze concedieri săptămâna aceasta, ceea ce va afecta în principal locurile de muncă de inginerie din SUA și Canada, ca parte a măsurilor producătorului auto din Detroit de a părăsi locațiile neprofitabile și a reduce numărul de angajați, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsurile vin după ce compania a declarat în luna mai că în 2023 se așteaptă să-și asume costuri de restructurare cuprinse între 1,5 miliarde de dolari și 2 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Dacia părăsește campionatul italian de fotbal CITEȘTE ȘI Dacia părăsește campionatul italian de fotbal

Wall Street Journal a relatat că compania intenționează să concedieze cel puțin 1.000 de angajați salariați și lucrători contractuali în America de Nord, dar Ford nu a specificat numărul de posturi care vor fi afectate de măsuri.

”Persoanelor afectate de schimbări li se vor oferi indemnizații de concediere, beneficii”, a spus Ford într-o declarație trimisă prin e-mail, adăugând că disponibilizările nu au fost limitate la roluri de inginerie.

”Acest lucru este legat de planul de creștere Ford+, pe care l-am introdus în 2021. Realizarea planului include ajustarea personalului pentru a se potrivi cu prioritățile și ambițiile concentrate, sporind în același timp calitatea și scăzând costurile”, a adăugat compania.

Cel mai recent efort al producătorului auto de a eficientiza operațiunile vine după ce Stellantis și General Motors au declarat că oferă angajaților compensații de concediere.

Adunare Generală la Nissan, cu subiecte fierbinți: procesul intentat de Carlos Ghosn și acordul cu Renault CITEȘTE ȘI Adunare Generală la Nissan, cu subiecte fierbinți: procesul intentat de Carlos Ghosn și acordul cu Renault

CNBC a relatat luni că se așteaptă că reducerile de locuri de muncă vor afecta toate cele trei unități de afaceri ale Ford - Ford Blue, Model e și Ford Pro.

CEO-ul Ford, Jim Farley, a spus anterior că producătorul auto are prea mulți oameni și că forța de muncă nu are, într-o măsură suficientă, abilitățile necesare, pe măsură ce industria auto trece la vehiculele electrice și serviciile digitale.

În februarie, Ford a detaliat, de asemenea, planurile de eliminare a 3.800 de locuri de muncă în dezvoltare și administrarea de produse în Europa, în următorii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
sua
locuri de munca