Ford Puma, produs la Craiova - cel mai vândut automobil din Marea Britanie în acest an

Ford Puma, produs la Craiova - cel mai vândut automobil din Marea Britanie în acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 sep 2023

Vânzările de autoturisme din Marea Britanie au crescut în luna august în mod surprinzător, cu o creștere importantă față de luna similară din 2022. Între vedetele vânzărilor din această țară se numără Ford Puma, care de la începutul acestui an este tot mai căutat de britanici, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Puma și-a majorat producția față de anul trecut, la uzina din Craiova, reușind să compenseze o bună parte din pierderile cauzate de dispariția lui EcoSport. Acest lucru este susținut de creșterea cererii acestui model pe cele mai multe piețe din Europa, inclusiv pe marile piețe din Germania și Marea Britanie. În regat, Ford Puma a fost și în august cel mai vândut automobil, reușind să depășească popularul Tesla Model Y, care înregistrează performanțe majore în toată lumea.

Ford Puma a vândut în august 2.336 de unități, contribuind la creșterea de aproape 24% a mărcii Ford pe această piață și la cota de 8,74% în piața de autoturisme noi. De altfel, vânzările Puma au acoperit o treime din totalul celor 7.449 de autoturisme vândute de Ford în Marea Britanie în luna opta. A doua clasată a fost Tesla Model y, cu 2.313 unități, iar pe locul al treilea s-a aflat Vauxhall Corsa, cu 1.941 unități.

Dacia Spring și Tesla Model Y au urcat cota de piață a mașinilor electrice din România la peste 10% CITEȘTE ȘI Dacia Spring și Tesla Model Y au urcat cota de piață a mașinilor electrice din România la peste 10%

De la începutul anului, Ford Puma s-a vândut în aproape 30.000 de unități în Regat, depășind la mare distanță Vauxhall Corsa (25.692 unități) și Tesla Model Y (14.148 unități). Vânzările foarte bune ale modelului fabricat la Craiova vin pe fondul unei majorări a cererii de automobile mild-hybrid pe benzină, un segment care a urcat la 13.000 de unități în august și la 179.000 pe toate cele opt luni, în cretere cu 55% față de anul anterior.

La nivel european, Ford Puma a urcat în Top 10, cu o creștere de aproape 90%, având un volum vândut de aproximativ 13.000 de exemplare, în august, depășindu-și rivalul român, Dacia Duster. După opt luni, Ford Puma are peste 90.000 de unități vândute, clasându-se pe locul opt în topul celor mai vândute mașini din Europa.

De anul viitor, modelul produs la Craiova va avea și o versiune complet electrică, astfel că își va putea majora vânzărilor și pe segmentul cu cea mai mare dinamică din industria auto europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
vanzari puma
ford craiova