Ford România bifează un nou record - trece de borna de 10 miliarde lei

Ford România bifează un nou record - trece de borna de 10 miliarde lei
scris 4 iun 2019

Ford România și-a ridicat substanțial afacerile anul trecut și a trecut de borna de 10 miliarde lei, majorându-și semnificativ atât profitul net, cât și numărul de angajați.

Pe fondul unor afaceri care au depășit 10,5 miliarde lei (de la 4,8 miliarde lei în anul precedent), compania a avut un profit de 176,4 milioane lei (față de 95,4 milioane lei în 2017). Numărul de angajați a urcat de la 3.201 la 4.449 persoane.

2018 a fost un an cu vânzări bune ale modelului EcoSport, recent Profit.ro prezentând și imagini cu viitorul SUV ce va fi produs la Craiova.

FOTO Atenție pasageri Uber: Accesul la aplicație va putea fi pierdut! CITEȘTE ȘI FOTO Atenție pasageri Uber: Accesul la aplicație va putea fi pierdut!

Profit.ro a anunțat recent că Ford România, compania în care acționar majoritar este Ford Capital, companie înregistrată în Olanda, vehicul de investiții al Ford Motor Company, și care deține uzina de automobile din Craiova, a schimbat doi dintre membrii Consiliului de Administrație. Noii veniți sunt Peter Richard Davies și Rene Wolf.

Schimbările de la Ford România se produc odată cu pensionarea președintelui Consiliului de Administrație, Kevin Winton Reynolds. În locul acestuia, ca membru al CA, a fost numit Peter Richard Davies, trezorier Ford of Europe. Acesta își va încheia mandatul pe 21 martie 2020.

O a doua schimbare a fost făcută prin demisia lui Dirk Keller. În locul acestuia a fost numit Rene Wolf, director de producție pe regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Rusia.

EXCLUSIV FOTO Poze-spion: Lynk & Co 01 face-lift, în teste în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Poze-spion: Lynk & Co 01 face-lift, în teste în România

În prezent, Consiliul de Administrație al Ford România S.A. este format din Ian Charles Pearson, actualul director al fabricii, Josephine Mary Payne, Rene Wolf, Attila Szabo, fostul director al Ford România, între timp director al Ford Cehia și Ungaria, și Peter Richard Davies.

Ford România S.A. are în România două activități distincte, Ford Craiova, care se ocupă de producția de automobile și de uzina de motoare, și Compania Națională de Vânzări, care se ocupă de distribuția pe piața din România a automobilelor Ford, de import sau produse la Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford românia
ford craiova
consiliul de administrație ford romania
petere richard davies
rene wolf
attila szabo