FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față

FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față
scris 28 mai 2019

BMW a lansat a treia generație a compactei Serie 1, una cu un design complet schimbat, care ar trebui să recupereze decalajele față de Mercedes A Class.

BMW Serie 1 aduce o noutate greu de conceput cu ceva ani în urmă. Modelul deschide drumul pentru arhitectura cu tracțiune față, una care știrbește prestigiul mărcii din acest punct de vedere, dar care vine cu o serie de avantaje de confort și, probabil, de costuri de producție.

Potrivit BMW, peste 1,3 milioane de exemplare BMW Seria 1 au fost produse în primele două generații, automobilul dovedindu-se popular în special în Europa.

FOTO Renault a lansat versiunea de serie a SUV-ului Arkana, construit pe platforma lui Duster ANALIZĂ Arkana vs. Duster CITEȘTE ȘI FOTO Renault a lansat versiunea de serie a SUV-ului Arkana, construit pe platforma lui Duster ANALIZĂ Arkana vs. Duster

Disponibil doar ca model cu cinci uși, noul BMW Seria 1 este mai scurt cu cinci milimetri decât predecesorul său, având o lungime de 4.319 milimetri. Dimensiunile ar trbeui să fie compensate cu spațiul câștigat prin mutarea tracțiunii pe puntea față. Și ampatamentul a scăzut, la 2,67 metri, similar cu cel al Daciei Logan. Lățimea (1.799 milimetri) a crescut cu 34 de milimetri, în timp ce înălțimea (1.434 mm) este mai mare cu 13 milimetri. Măsurând 2.670 de milimetri, ampatamentul este mai scurt cu 20 de milimetri decât cel al modelului din a doua generație.

FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față

Pentru infotainment, BMW a pregătit două display-uri de până 10,25 inci (în funcție de versiune), la care se adaugă și un head-up display (tot opțional) de 9,2 inci.

Capacitatea portbagajului - 380 de litri - este mai mare cu 20 de litri față de modelul actual și, prin rabatarea banchetei, volumul crește la 1.200 de litri. În plus, lățimea minimă a portbagajului a crescut cu 67 de milimetri.

Clienții își pot comanda noul BMW Seria 1 cu o varietate de motoare cu trei și cu patru cilindri din cea mai recentă generație a familiei BMW EfficientDynamics. O serie de îmbunătățiri detaliate le oferă economie mai mare de combustibil, emisii mai mici și, în unele cazuri, mai multă putere ca înainte. Trei motoare diesel și două propulsoare pe benzină sunt disponibile, cu puteri ce variază între 85 kW/116 CP la BMW 116d și 225 kW/306 CP la BMW M135i xDrive. Noul motor ce propulsează vârful de gamă este cel mai puternic propulsor cu patru cilindri din portofoliul BMW Group. BMW M135i xDrive realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde (4,7 secunde cu pachetul M Performance, disponibil din noiembrie 2019), ajungând la o viteză maximă limitată la 250 km/h.

FOTO Administratorul celui mai mare lanț de hosteluri din România intră pe nișa închirierii de vanuri retro, campere și rulote vintage, mașini de epocă și tiny houses CITEȘTE ȘI FOTO Administratorul celui mai mare lanț de hosteluri din România intră pe nișa închirierii de vanuri retro, campere și rulote vintage, mașini de epocă și tiny houses

BMW 116d, BMW 118d și BMW 118i vin echipate standard cu cutia de viteze manuală, cu șase trepte, dezvoltată suplimentar, în timp ce transmisia Steptronic cu dublu ambreiaj, cu șapte trepte, de ultimă oră poate fi comandată ca opțiune pentru BMW 116d și BMW 118i.

Mai multe sisteme de asistare a conducătorului, care echipează BMW Seria 1, au fost preluate de la modelele din gamele BMW superioare. Echiparea standard din Europa include avertizare de coliziune și pietoni cu funcție de frânare în oraș, care atenționează conducătorul și de prezența bicicliștilor. Tot standard este și sistemul de avertizare la părăsirea benzii, cu revenire activă pe bandă, care este operațional de la 70 la 210 km/h. Opțiunile includ tempomat activ utilizabil până la 160 km/h - la automobilele cu transmisie automată și funcție Stop & Go -, dar și Driving Assistant, care cuprinde sistem de avertizare la schimbarea benzii, avertizare la coliziunea din spate și avertizare la trafic transversal.

A treia generație BMW Seria 1 va fi prezentată publicului în premieră la 25-27 iunie 2019, pe noua platformă de prezentare a BMW Group, #NEXTGen, la BMW Welt din München. În același timp, premiera de salon a noului BMW Seria 1 va fi la IAA de la Frankfurt, în septembrie. Lansarea pe piețele globale va începe la 28 septembrie.

FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față

FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
noul serie 1
bmw serie 1
bmw tractiune fata
noul serie 1