Ford s-a răzgândit și va păstra radioul AM pentru modelele din 2024

Ford s-a răzgândit și va păstra radioul AM pentru modelele din 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2023

Constructorul auto american Ford Motor Co nu va elimina, până la urmă, radioul AM din noile sale vehicule, a anunțat directorul general Jim Farley, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Într-o postare pe social media, Jim Farley a informat că producătorul auto a decis să revină asupra deciziei sale anterioare, de a elimina radioul AM, după ce a vorbit cu o serie de oficiali guvernamentali, îngrijorați cu privire la posibilitatea de a trimite mesaje de alertă prin intermediul stațiilor radio AM, scrie Agerpres.

VIDEO Cum a trecut Dacia la noua identitate de marcă în doar 24 de ore CITEȘTE ȘI VIDEO Cum a trecut Dacia la noua identitate de marcă în doar 24 de ore

"Am decis să includem radioul AM în toate vehiculele Ford și Lincoln din 2024", a scris Jim Farley pe Twitter. "Pentru orice proprietar de vehicul electric Ford fără capacitatea de a recepționa radio AM vom oferi un software update pentru a restabili această capacitate", a adăugat Farley.

Decizia celor de la Ford vine după ce săptămâna trecută un grup de parlamentari americani din ambele partide au introdus un proiect de lege în care li se interzice constructorilor auto să elimine radiourile AM din noile lor vehicule, citând îngrijorările cu privire la posibilitatea de a trimite mesaje de alertă. Senatorul Ed Markey, unul dintre promotorii actului normativ, susține că cel puțin opt producători auto au optat pentru eliminarea radiourilor AM din vehiculele lor electrice, inclusiv Tesla, BMW, Ford și Volkswagen.

Sponsorii legii "AM for Every Vehicle Act" au pus accentul pe rolul istoric al radioului AM în transmiterea de informații vitale în situații de urgență, precum dezastre naturale, în special în zonele rurale.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, ce are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea și întreținerea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are circa 45.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproape 59.000 de oameni, când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie a anului trecut, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
radio am