FOTO BMW a publicat primele detalii și imagini cu viitorul model electric I4, camuflat, alături de iX3

FOTO BMW a publicat primele detalii și imagini cu viitorul model electric I4, camuflat, alături de iX3
scris 23 nov 2019

BMW își pregătește extinderea gamei cu noi automobile complet electrice, iX3, iNEXT și i4. Primul va fi lansat chiar în 2020, iar celelalte două, peste încă un an. Dar modelul BMW i4 va fi și unul de referință: autonomia sa, bazată pe noi tehnologii, va ajunge la 600 km.

BMW a anunțat primele informații legate de viitorul coupe electric, i4, cel care urmează să fie prezentat anul viitor, în premieră, și să fie disponibil pe piață în 2021. Modelul va avea o arhitectură de Gran Coupe cu patru uși, similar cu ceea ce a făcut cu Seria 4, care are, după un coupe/cabrio a primit și această caroserie din ce în ce mai populară.

BMW i4 va fi parte din familia mașinilor electrice care vor folosi a cincea generație a tehnologiei eDrive, care include și cele mai recente inovații în domeniul celulelor de baterii. Această tehnologie a bateriilor va permite și creșterea performanțelor și a autonomiei, care ar putea ajunge la noul model sportiv la aproximativ 600 de kilometri.

Tehnologia de propulsie a BMW i4 stabilește noi standarde în ceea ce privește densitatea energetică, eficiența și autonomia în condus fără emisii locale. Motorul electric, electronica de putere, unitatea de încărcare și bateria de înaltă tensiune au fost complet nou dezvoltate. Motorul electric dezvoltat pentru BMW i4 livrează o putere maximă de aproximativ 390 kW/530 CP, atingând nivelul unui motor V8 de la modelele BMW actuale echipate cu motor termic. Livrarea spontană a puterii oferă BMW i4 caracteristici de performanță remarcabile și eficiență foarte ridicată. Pe lângă designul sportiv și elegant care este specific unui coupé cu patru uși al mărcii, BMW i4 este caracterizat de un nivel de performanță remarcabil. Primul model Gran Coupé al mărcii BMW i accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 4,0 secunde și poate dezvolta o viteză maximă de peste 200 km/h.

În plus, a cincea generație a BMW eDrive include și o baterie de înaltă tensiune nou concepută, care dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii. Conceptul bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru BMW i4 este caracterizat de un design foarte plat și de densitate energetică optimizată. Cu o masă de aproximativ 550 de kilograme, are o capacitate energetică de circa 80 kWh.

FOTO Daimler a lansat SUV-ul de lux Mercedes-Maybach GLS, pentru clienți bogați, dar o umbră a vechilor limuzine de lux CITEȘTE ȘI FOTO Daimler a lansat SUV-ul de lux Mercedes-Maybach GLS, pentru clienți bogați, dar o umbră a vechilor limuzine de lux

Unitatea de încărcare a i4 va permite ca bateria de înaltă tensiune a BMW i4 să fie încărcată până la aproape 80% în circa 35 de minute - adică un timp de încărcare de aproximativ șase minute pentru o autonomie de 100 de kilometri.

Modelul electric BMW i4 va fi produs din 2021 la uzina principală a companiei, în München, unde mai sunt fabricate Seria 3 Sedan cu motor termic și propulsie plug-in hybrid, Seria 3 Touring și, din vara anului 2020, disponibil și ca model plug-in hybrid, BMW Seria 4 Coupé și BMW M4 Coupé.

FOTO BMW a publicat primele detalii și imagini cu viitorul model electric I4, camuflat, alături de iX3

BMW iX3 și BMW i4 camuflate

BMW iX3 și BMW i4 camuflate

BMW iVision Dynamics

BMW iVision Dynamics

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw i4
bmw electric
bmw ix3
foto camuflaj bmw