FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo. "Va asigura transformarea mărcii prin lansarea a 14 vehicule noi până în 2025”

FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo. "Va asigura transformarea mărcii prin lansarea a 14 vehicule noi până în 2025”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2023

Renault are un nou Chief Executive Officer în persoana lui Fabrice Cambolive, același care a condus marca Dacia în urmă cu 14 ani. Cambolive preia funcția de la Luca de Meo, CEO-ul grupului Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Fabrice Cambolive a fost promovat în cea mai înaltă poziție la brandul Renault, după ce anul trecut fusese numit șef operțional al mărcii. În ultimii doi ani și jumătate, marca a fost condusă direct de CEO-ul Luca de Meo, care acum predă această poziție lui Cambolive, începând cu 1 februarie.

FOTO Primul pas lansat pentru varianta ocolitoare Azuga-Bușteni CITEȘTE ȘI FOTO Primul pas lansat pentru varianta ocolitoare Azuga-Bușteni

Fabrice Cambolive a lucrat în România timp de aproximativ doi ani, când a fost director al uzinelor Dacia și șef peste toate activitățile Renault Group în România. Ulterior, el a ajuns să conducă vânzările Renault în Rusia și Asia, apoi a condus Renault Brazilia, a fost senior vicepreședinte pentru Adrica, Orientul Mijlociu și India, pentru ca din 2021 să devină director pentru vânzări și operațiuni al mărcii Renault.

Cambolive i se va subordona direct lui Luca de Meo, care va rămâne astfel CEO peste toate mărcile grupului. „Va asigura transformarea mărcii prin lansarea a 14 vehicule noi până în 2025”, anunță compania.

Ford, discuții cu chinezii pentru vânzarea fabricii din Germania CITEȘTE ȘI Ford, discuții cu chinezii pentru vânzarea fabricii din Germania

„Sunt mândru că Fabrice Cambolive, datorită experienței sale de 30 de ani în cadrul grupului, preia conducerea mărcii Renault. Angajamentul său, experiența sa internațională și cunoașterea profundă a grupului îi vor permite să continue și să asigure progresul mărcii în segmente cu valoare mare. Contez pe el pentru a ghida echipele pe parcursul transformării profunde pe care o va suferi marca Renault în următorii ani”, a declarat Luca de Meo.

Fabrice Cambolive are 54 de ani, a absolvit TBS Education Business School în Toulouse, Franța, și lucrează în Renault Group din 1992. 

FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrice cambolive
ceo renault
director dacia