FOTO Ineos lansează primul automobil electric off-road al mărcii

FOTO Ineos lansează primul automobil electric off-road al mărcii

Modelul Grenadier

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 feb 2024

Producătorul britanic Ineos, venit în segmentul off-road cu modelul Grenadier, pentru a acoperi golul lăsat de vechiul Land Rover Defender, a lansat primul său automobil electric, având performanțe asemănătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ineos Fusilier este numele primului off-roader electric al mărcii britanice, având două tipuri de motorizare, din care una cu range-extender. Dimensiunile sunt puțin mai mici decât cele ale lui Grenadier, iar dezvoltarea a fost făcută împreună cu Magna Steyr.

Dispozitive ilegale descoperite în anumite SUV-uri BMW CITEȘTE ȘI Dispozitive ilegale descoperite în anumite SUV-uri BMW

„Fusilier este un vehicul cu aspect grozav, iar cele două opțiuni de propulsie oferă o reducere reală a emisiilor de carbon, fără a compromite capacitatea off-road sau performanța pe drum. Suntem încântați să aducem pe piață 4X4-ul nostru electric, dar începem să înțelegem limitările clare ale bateriei electrice în anumite situații. Credem că adăugarea unui extender de autonomie electrică la gama noastră va oferi clienților noștri o propulsie cu emisii foarte scăzute, fără anxietatea de autonomie a șoferilor de vehicule electrice de astăzi”, a declarat Sir Jim Ratcliffe, președintele INEOS.

Primele informații despre o posibilă linie electrică fuseseră anunțate de Ineos în 2022, ceea ce înseamnă că dezvoltarea a avut loc foarte rapid. Constructorul spune că mașina va oferi capabilități de off-road „de clasă mondială”, având o platformă tipică pentru vehiculele electrice, de tip skateboard, care înglobează bateria și grupul motopropulsor. Compania nu a furnizat date despre viitoarele motoare ale noului model și nici despre capacitatea bateriei. Prețul estimat de vânzare va fi de aproximativ 100.000 de euro.

Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii CITEȘTE ȘI Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii

Noul Ineos Fusilier va fi construit de Magna Steyr în aceeași uzină în care este produs Mercedes G Class, în Austria.

Ineos a lansat Grenadier, un SUV cu capacități avansate de off-road, în 2022, în mai multe variante de caroserie. Ulterior, compania a lansat și o versiune pick-up, în 2023, numită Quartermaster.

Ineos Automotive, producătorul acestor mașini, este o divizie a INEOS, o afacere petrochimică cu 26.000 de angajați și o rețea de producție extinsă în 29 de țări. Compania produce de la vopsele la materiale plastice, de la textile la tehnologie, medicamente, telefoane mobile. În 2021, INEOS a avut vânzări de 65 de miliarde de dolari. Președintele INEOS este miliardarul Jim Ratcliffe, pasionat de mașini și autodeclarat aventurier cu experiență. El este cel care a avut ideea dezvoltării unui automobil care să înlocuiască dispariția vechiului Defender de pe piață. Inițial, el a făcut o ofertă celor de la Land Rover de cumpărare a licenței de producție. Ulterior, a investit și a deschis propria uzină de automobile, pe un proiect de automobil dezvoltat de la zero.

FOTO Ineos lansează primul automobil electric off-road al mărcii

viewscnt
Afla mai multe despre
ineos fusilier
ineos grenadier
ineos quartermaster