FOTO Jeep schimbă radical designul mărcii cu viitorul Wagoneer

FOTO Jeep schimbă radical designul mărcii cu viitorul Wagoneer
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 feb 2024

Marca Jeep a dezvăluit primele imagini cu noul SUV Wagoneer S, o apariție neașteptată, care vine cu o serie de premiere importante. În primul rând, este primul model care folosește noua platformă STLA Large, lansată cu doar câteva zile în urmă de Stellantis. În al doilea rând, designul aduce schimbări majore pentru marca americană, pe un model care fusese lansat în urmă cu doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Jeep a publicat o serie de fotografii care dezvăluie un nou model complet electric, totodată și primul automobil al grupului Stellantis care folosește platforma STLA Large. Este vorba despre Wagoneer, un model care până acum a reprezentat un SUV de mari dimensiuni, cu trăsături de off-roader.

VIDEO Polonezii de la PESA au semnat contractul cu România pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei CITEȘTE ȘI VIDEO Polonezii de la PESA au semnat contractul cu România pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei

„Marca Jeep se uită la istoria sa legendară în timp ce își construiește viitorul electrificat”, transmit cei de la Jeep, însă nu este clar motivul apariției acestor fotografii, având în vedere că actuala generație Wagoneer a fost lansată cu numai doi ani în urmă.

Viitorul automobil care va fi produs pe platforma STLA va avea motorizări complet electrice, însă platforma este una multi-energie și va permite echiparea cu motoare cu combustie. Jeep spune că Wagoneer va fi primul său SUV global complet electric, după ce micul Avenger a fost lansat cu propulsia electrică doar în Europa.

Parcul auto al României a depășit 8 milioane de autoturisme. Numărul de mașini electrice a crescut cu 15.000 de exemplare în doar un an CITEȘTE ȘI Parcul auto al României a depășit 8 milioane de autoturisme. Numărul de mașini electrice a crescut cu 15.000 de exemplare în doar un an

Primele detalii despre interiorul acestui model dezvăluie detalii specifice mărcilor premium, ceea ce arată clar intenția grupului Stellantis și a șefilor mărcii de a muta această marcă tot mai sus în piața auto. Butonul de comandă Selec-Terrain și iluminarea  ambientală dinamică sunt doar câteva din elementele ce se disting din fotografii. La fel și sistemul audio McIntosh, cu 19 difuzoare, vizibil și cu două oscilometri pe display-ul central.

Informațiile actuale arată că noul model va fi lansat oficial în 2025 și va fi complet diferit de modelul actual, cu motoare cu combustie. Datele anunțate de Stellantis în legătură cu arhitectura electrică pun accent pe o autonomie de 800 km, pentru o versiune de baterie superioară, însă cu siguranță vor exista și versiuni cu autonomii mai mici. Estimările de preț pentru viitorul Wagoneer S încep de la 80.000 de dolari, ceea ce înseamnă că versiunile de top vor depăși 100.000 de dolari.

FOTO Jeep schimbă radical designul mărcii cu viitorul Wagoneer

FOTO Jeep schimbă radical designul mărcii cu viitorul Wagoneer

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep
wagoneer
jeep electric
avenger
stellantis