FOTO Mercedes-Benz, afectată de mafia pieselor contrafăcute. „Industria falsurilor are profituri mai mari decât traficanții de droguri”

FOTO Mercedes-Benz, afectată de mafia pieselor contrafăcute. „Industria falsurilor are profituri mai mari decât traficanții de droguri”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 aug 2022

Mercedes-Benz susține că este una dintre victimele industriei de componente contrafăcute, o industrie care „are structuri de crimă organizată” și care nu doar că afectează compania, dar poate pune în pericol sănătatea celor care cumpără aceste produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 1,86 de milioane de produse, piese auto, având aplicată marca Mercedes-Benz au fost descoperite de polițiști la nivel global, în timpul controalelor din vămi sau depozite, în cursul anului 2021, spun reprezentanții constructorului german, care avertizează asupra pericolului acestui tip ce comerț. Numărul falsurilor a fost cu 6% mai mare decât cel depistat în 2020.

FOTO Accident grav în care a fost implicat un autocar românesc. Patru morți și nouă răniți, lângă Veliko Tarnovo, Bulgaria CITEȘTE ȘI FOTO Accident grav în care a fost implicat un autocar românesc. Patru morți și nouă răniți, lângă Veliko Tarnovo, Bulgaria

„Industria falsurilor are structuri de crimă organizată și generează profituri mai mari decât traficanții de droguri”, susține Renata Jungo Brungger, membru al board-ului Mercedes-Benz AG, care coordonează o echipă de protecție a brandului. „Lucrăm îndeaproape cu autoritățile din toată lumea pentru a descoperi aceste structuri și pentru a combate amenințările la siguranța traficului rutier”.

Mercedes-Benz explică faptul că piesele contrafăcute nu doar să sunt ilegale, dar pun în pericol siguranța celor care le utilizează. Și aici face referire la componente precum discurile de frână sau jante, componente de caroserie sau cele pentru direcție.

Imagini ale unor componente falsificate după ce au fost testate de experții Mercedes-Benz arată care sunt diferențele de calitate între acestea și unele originale. Imaginea (foto principal) arată cât de mult a crescut distanța de frânare a mașinii echipate cu plăcuțe contrafăcute. De asemenea, aspectul acestor plăcuțe după utilizare arată calitatea slabă a materialului.

FOTO Mercedes-Benz, afectată de mafia pieselor contrafăcute. „Industria falsurilor are profituri mai mari decât traficanții de droguri”

Același lucru poate fi observat și în cazul unor jante contrafăcute, care după testul de stres au început să se deterioreze.

FOTO Mercedes-Benz, afectată de mafia pieselor contrafăcute. „Industria falsurilor are profituri mai mari decât traficanții de droguri”

În perioada de pandemiei din ultimii doi ani, traficul cu produse contrafăcute a crescut simțitor prin canalele online, pe platformele social media și pe alte site-uri, care oferă piese auto aparent originale, la prețuri reduse. Depistarea acestor persoane care vând produsele este mult mai dificilă, spun cei de la Mercedes, care au o echipă specială dedicată descoperirii acestor rețele. Specialiștii constructorului german au o strategie bazată atât pe detectarea acestor tranzacții, cât și pe atac și prevenire, explică reprezentanții Mercedes-Benz.

Creșteri spectaculoase ale veniturilor și profitului BMW, pe fondul consolidării achiziției BBA din China CITEȘTE ȘI Creșteri spectaculoase ale veniturilor și profitului BMW, pe fondul consolidării achiziției BBA din China

„Experții de protecție a mărcii s-au adaptat rapid la modelul de business în creștere al industriei de falsuri. În 2021, peste 121.000 de produse contrafăcute au fost eliminate de pe paginile online”, spune Brungger.

Mercedes explică faptul că de cele mai multe ori, produsele falsificate sunt dificil de diferențiat vizual de cele originale, pentru că doar la nivelul de calitate și siguranță ele încep să fie vizibile. În mod obișnuit, piesele contrafăcute „nu îndeplinesc nici cerințele minime legale în termeni de siguranță”, spun cei de la Mercedes, care explică de ce sunt periculoase aceste piese odată utilizate pe mașini.

De cele mai multe ori, unitățile în care sunt produse aceste piese au angajați ce lucrează în condiții inumane, fără respectarea drepturilor minime, a standardelor de mediu sau cele de siguranță a angajaților. Multe dintre ele au fost identificate de angajații echipei Mercedes-Benz Intellectual Property Enforcement, care colaborează cu ofițerii de poliție sau cei vamali, pentru prinderea celor care dețint locurile în care sunt produse componentele contrafăcute.

Pentru cumpărătorii de piese auto din afara rețelelor autorizate și a magazinelor legale, Mercedes-Benz oferă  câteva indicii care pot ajuta pe oricine să-și dea seama că se află în fața unui fals: prețul foarte mic, calitatea materialelor sau vânzarea pe canale dubioase.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
piese auto contrafacute
piese auto fake