FOTO Nissan nu se oprește: Conceptul cu numărul patru se numește Hyper Punk

FOTO Nissan nu se oprește: Conceptul cu numărul patru se numește Hyper Punk
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 oct 2023

Seria de concepte pregătită de Nissan pentru Japan Mobility Show continuă cu Hyper Punk, un mini-SUV, care pare că are proporțiile lui Juke, dar un design desprins din filmele de ficțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan Hyper Punk este al patrulea concept-car electric dezvăluit de constructorul nipon înainte de debutul fizic din standurile salonului auto din Tokyo, pe 25 octombrie. Mașina se încadrează în aceleași linii de design, cu suprafețe prismatice, asemănătoare pietrelor prețioase, dar vine cu o linie extrem de îndrăzneață, care ar surprinde cu siguranță piața auto dacă s-ar transforma într-un model de serie.

FOTO Operatorul privat de transport Regio Călători, amendat de Protecția Consumatorilor pentru neregulile din trenuri CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul privat de transport Regio Călători, amendat de Protecția Consumatorilor pentru neregulile din trenuri

Atât Punk, cât și primele trei concepte vor fi prezente, după premiera de la Tokyo, în jocul Fornite, sub numele „Electrify the World”.

FOTO Nissan nu se oprește: Conceptul cu numărul patru se numește Hyper Punk

Conceptul electric Punk este destinat, după cum spune Nissan, „creatorilor de conținut, influencerilor, artiștilor și celor care îmbrățișează stilul și inovația”, fiind o conexiune între două lumi, virtuală și fizică, interioară și exterioară.

FOTO & VIDEO Citroen devine tot mai mult un rival puternic al mărcii Dacia. Nou model electric lansat, cu un preț apropiat de Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Citroen devine tot mai mult un rival puternic al mărcii Dacia. Nou model electric lansat, cu un preț apropiat de Dacia Spring

Echipată deopotrivă cu tehnologia V2X, care permite livrarea de energie către exterior, și cu tehnologie AI, care transformă imaginile din exteriorul mașinii în decor interior al vehiculului, în stil manga, Nissan Hyper Punk pare a fi un obiect de artă înainte de a fi un automobil, el fiind descris, de altfel, ca un studio creativ mobil, care poate detecta stările șoferului pentru a alege muzica potrivită, împreună cu setările de lumină, „pentru a stimula energia și creativitatea șoferului”.

FOTO Nissan nu se oprește: Conceptul cu numărul patru se numește Hyper Punk

Primul concept din familia „Hyper” prezentat de Nissan a fost Urban, un SUV electric, de culoare galben-taxi, cu suprafețe ce par a fi șlefuite precum fețele unei pietre prețioase, ce poate deveni mobilier dacă mașina este parcată într-un loft sau într-un bungalow.

Stellantis va lansa până la șapte mașini electrice ieftine, pe platforma noului Citroen e-C3 CITEȘTE ȘI Stellantis va lansa până la șapte mașini electrice ieftine, pe platforma noului Citroen e-C3

Al doilea concept a fost Adventure, un SUV pentru „outdoor adventure”. Are o banchetă spate care poate fi rotită cu 180 de grade, astfel încât să fie orientată către portbagaj, adică spre exterior, dacă portbagajul este deschis.

Conceptul cu numărul trei, Hyper Tourer, este un minivan cu linii agresive, dinamice, în pofida unor proporții paralelipipedice, specifice microbuzelor.

Aici pot fi văzute detalii despre celelalte trei concepte:

Nissan Hyper Urban, primul concept-car dintr-o serie lungă

Nissan Hyper Adventure, al doilea concept electric

Nissan Hyper Tourer: al treilea concept-car, un MPV

FOTO Nissan nu se oprește: Conceptul cu numărul patru se numește Hyper Punk

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan hyper punk
nissan concept
salon auto tokyo
nissn suv