FOTO Nissan Hyper Tourer: al treilea concept-car, un MPV

FOTO Nissan Hyper Tourer: al treilea concept-car, un MPV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 oct 2023

Nissan a prezentat cel de-al treilea concept-car din seria pregătită pentru Salonul de Mobilitate din Tokyo, un vehicul cu o caroserie specifică minivanurilor, dar cu linii desprinse din viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan Hyper Tourer continuă seria începută cu Hyper Urban și continuată cu Hyper Adventure, fiind un studiu care transmite direcția în care un posibil minivan de serie, produs de marca japoneză, ar putea să ducă atât designul, cât și tehnologia. Cu propulsie exclusiv electrică, modelul propus de Nissan „întărește legătura dintre oamenii care călătoresc împreună”, descrierea oficială vorbind despre „lucruri fine din viață” savurate „în compania prietenilor și partenerilor”. Altfel spus, Hyper Tourer se aliniază altor propuneri asemănătoare ale industriei auto, care urmăresc să creeze mașina-lounge, care în viitor va fi folosită pentru deplasările cu cei dragi sau în interes de afaceri.

Designul este destul de simplu și aerodinamic, cu proporții specifice unui microbuz, dar cu linii care subliniază dinamismul. La interior, scaunele de tip longe, rotative, permit crearea unui spațiu util pentru discuții, într-o atmosferă SF, bazată pe conceptul japonez omotenashi (ospitalitate). Evident, tehnologiile de conducere autonomă sunt prezente la bord, iar cele de tip V2X (vehicle-to-everything) ale sistemului motopropulsor permit folosirea energiei din baterie pentru casă ori unelte.

Sistemul de tracțiune este bazat pe e-4ORCE, tracțiunea integrală pe care mașinile din gama electrică a Nissan oferă deja în acest moment.

Grupul Volkswagen a crescut pe toate piețele, cu excepția Chinei și Americii de Sud. Mașinile electrice, scădere a comenzilor CITEȘTE ȘI Grupul Volkswagen a crescut pe toate piețele, cu excepția Chinei și Americii de Sud. Mașinile electrice, scădere a comenzilor

Primul concept din familia „Hyper” prezentat de Nissan a fost Urban, un SUV electric, de culoare galben-taxi, cu suprafețe ce par a fi șlefuite precum fețele unei pietre prețioase, despre care Nissan spune a fost inspirat din triunghiurile unui caleidoscop. Nissan spune că spațiul poate deveni mobilier dacă mașina este parcată într-un loft sau într-un bungalow.

Al doilea concept a fost Adventure este un SUV cu alură de monovolum sau un monovolum cu trăsături de crossover, pentru „outdoor adventure”. Printre inovațiile sale este bancheta spate, care poate fi rotită cu 180 de grade, astfel încât să fie orientată către portbagaj, adică spre exterior, dacă portbagajul este deschis.

Toate conceptele vor fi expuse public pe 25 octombrie, în cadrul Japan Mobility Show.

FOTO Nissan Hyper Tourer: al treilea concept-car, un MPV

FOTO Nissan Hyper Tourer: al treilea concept-car, un MPV

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan concept
nissan hyper tourer
nissan urban
nissan hyper adventure