FOTO Noua aplicație de ride sharing, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

FOTO Noua aplicație de ride sharing, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 iun 2019

Compania rusească Yandex intră astăzi pe piața românească cu aplicația de ride sharing Yango, urmând să opereze, deocamdată, în București și confirmând astfel informațiile anunțate anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Compania, ce sdiul în Moscova, va concura pe piața locală cu Uber, Bolt, Clever.

Yango operează în prezent în 17 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, iar România a devenit a cincea țară a Uniunii Europene în care serviciul este disponibil, după Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda. Yango este parte a grupului Yandex, una dintre cele mai mari companii de IT din Europa (NASDAQ:YNDX). Yandex s-a lansat în urmă cu 22 ani ca un motor de căutare web. Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat în 2011.

Călătoriile comandate prin intermediul aplicației sunt prezentate ca pornind de la prețul de 5 lei cu discount, care include rezervarea mașinii, o distanță de 3 km și o durată a cursei de 7 minute. 

VIDEO & FOTO Ford Puma, primele imagini direct de la uzina din Craiova. Caracteristicile noii mașini, prețuri estimate și detalii complete CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford Puma, primele imagini direct de la uzina din Craiova. Caracteristicile noii mașini, prețuri estimate și detalii complete

"Avocații noștri lucrează permanent pentru a se asigura că noi respectăm legislația în vigoare. Operăm deocamdată prin intermediul companiei Yandex care este înregistrată în Olanda, țară membră a Uniunii Europene. Facem acest lucru peste tot în lume. Este vorba de Uniunea Europeană. Dacă era vorba de Africa, aș fi înțeles de ce oamenii sunt îngrijorați, însă suntem în Europa. Vom respecta integral legislația locală. Vom înființa și o companie locală în cazul în care va fi necesar. Dacă întrebarea dumneavoastră este legată de taxe, ideea este că lucrăm prin intermediul firmelor partenere. Suntem o companie de IT și lucrăm cu companii de transport partenere, care dețin toate autorizațiile legale necesare și plătesc toate taxele. Noi le furnizăm doar soluția IT prin intermediul căreia ele operează. Suntem o companie publică, fiind listați pe Nasdaq, astfel că respectăm întrutotul legislația UE", a declarat directorul de extindere globală al Yango, Musheg Sahakian, răspunzând întrebărilor Profit.ro.

Concurenții Yandex din România, cum ar fi Uber, Taxify (Bolt) sau Clever Taxi, operează pe plan local prin intermediul unor firme înregistrate în România, respectiv Uber Systems România SRL, Taxify.RO SRL și Clever Tech SRL.

Aplicația Yandex este supranumită Google a Rusiei, iar compania vrea, printre altele, să devină echivalenta Amazon în comerțul electronic.

Yango a fost prezentată anterior ca urmând să fie lansată în luna iunie, aplicația fiind prezentă până acum în 15 țări, într-unele sub numele Yango, iar în altele, sub Yandex Taxi.

Impactul industriei jocurilor de noroc asupra economiei românești de-a lungul timpului CITEȘTE ȘI Impactul industriei jocurilor de noroc asupra economiei românești de-a lungul timpului

Compania rusească are o capitalizare de piață de aproximativ 12 miliarde dolari și este prezentă în numeroase domenii, de la mașini autonome, până la publicitate online.

FOTO Noua aplicație de ride sharing, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

Yandex va încheia parteneriate cu companii locale de transport și nu va lucra direct cu șoferii. Astfel, Yango nu are propriile mașini sau șoferi, ci lucrează cu parteneri locali – companii de transport. Acești parteneri sunt licențiați de către Yandex pentru a utiliza aplicația Yango și plătesc compania pentru acest serviciu. Oficialii Yandex spun că, la început, în scop promoțional, comisionul pentru utilizarea de către parteneri a aplicației și serviciilor Yango va fi zero.

Yandex Taxi a preluat în 2017 operațiunile Uber din Rusia și din alte țări ale fostei URSS, iar acum Yandex deține 59% din compania mixtă, iar Uber are 36,6%.

În România activează pe piața de ridesharing Uber, Bolt (fostul Taxify) și Clever Taxi, un domeniu reglementat marți de Guvern.

FOTO Noua aplicație de ride sharing, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

viewscnt
Afla mai multe despre
yango
aplicatie de taxi