FOTO Porsche Mission X, un concept-car pentru cea mai rapidă mașină de circuit legală

FOTO Porsche Mission X, un concept-car pentru cea mai rapidă mașină de circuit legală
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 iun 2023

Producătorul de mașini sport Porsche a prezentat, la aniversarea de 75 de ani a mărcii, conceptul Mission X, o mașină despre care se spune că este doar un studiu, dar care ar putea oferi suficiente elemente pentru viitoarele modele de serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Să creăm cea mai rapidă mașină de pe Nürburgring Nordschleife, omologată legal”, așa și-au propus cei de la Porsche atunci când au demarat proiectul Mission X. Ceea ce a ieșit este spectaculos, însă deocamdată nu se va regăsi într-o mașină de serie prea curând.

Porsche Mission X este o mașină electrică, este o mașină ultrasportivă și este o mașină cu un design futurist. Liniile sale amintesc mai degrabă de un avion de mici dimensiuni, cu ușile care se deschid în sus și performanțele ce depășesc oricare dintre mașinile produse de marcă până acum.

„Porsche Mission X este un etalon tehnologic pentru mașina sport a viitorului. Preia ștafeta de la mașinile sport emblematice din deceniile trecute: la fel ca 959, Carrera GT și 918 Spyder înaintea lui, Mission X oferă un impuls critic pentru dezvoltarea viitoarelor concepte de automobile”, spune Oliver Blume, CEO al Porsche AG. „A îndrăzni să visăm și a construi mașini de vis sunt două fețe ale aceleiași monede pentru noi: Porsche a rămas Porsche doar prin schimbare constantă.”

Mission X are o lungime de 4,5 metri, un ampatament de 2,73 metri, similar lui Carrera GT sau 918 Spyder și este echipată cu roți de 20 de inci în față și roți de 21 de inci în spate.

Caroseria conține elemente din fibră de carbon, iar farurile atipice pentru un Porsche subliniază faptul că este vorba despre o mașină electrică și preiau semnătura luminoasă de la Taycan, cu cele patru puncte.

La interior, cele două scaune sunt colorate diferit, cel al șoferului având o unitate de culoare cu consola și panoul de bord. Afișajul conține un modul special cu cronometru analogic și digital, iar cadranele de bord au un design specific curselor sportive.

FOTO & VIDEO Volvo a lansat cel mai mic SUV din istoria mărcii, complet electric și cu o autonomie de peste 300 km CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Volvo a lansat cel mai mic SUV din istoria mărcii, complet electric și cu o autonomie de peste 300 km

Pentru o distribuție mai bună a maselor, bateria este instalată central, în spatele scaunelor. Mașina are, cu ajutorul acestor repere tehnice, un raport de aproximativ 1 CP pe kilogram, care contribuie decisiv la performanțele dinamice ale mașinii.

Porsche lasă o lumină de speranță în inima fanilor, spunând care sunt condițiile pe care această mașină le-ar putea îndeplini ca să devină model de serie, între care cel mai important este viteza: ar trebui să fie cel mai rapid vehicul legal pe circuitul Nurburgring, din Germania.

FOTO Porsche Mission X, un concept-car pentru cea mai rapidă mașină de circuit legală

FOTO Porsche Mission X, un concept-car pentru cea mai rapidă mașină de circuit legală

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche mission x
porsche electric
porsche taycan