FOTO Porsche numește în poziția de șef al noii divizii de software fostul CTO al Mercedes-Benz și vicepreședinte al BMW

FOTO Porsche numește în poziția de șef al noii divizii de software fostul CTO al Mercedes-Benz și vicepreședinte al BMW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 nov 2023

Constructorul german de mașini sport Porsche a anunțat o numire importantă în funcția de lider al departamentului care răspunde de nivelul de tehnologizare al mașinilor: Car-IT. Cel care preia poziția vine de la Mercedes și BMW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sajjad Khan, cunoscut pentru rolul pe care l-a avut la BMW și Mercedes-Benz în digitalizarea automobilelor celor două mărci, este cel mai nou membru al Executive Board al Porsche AG. El va răspunde de divizia Car IT, nou înființată, care se va ocupa de dezvoltarea tehnologiilor de conectare și software. De asemenea, Khan va colabora direct cu departamentul Research & Development al Porsche, după cum anunță compania.

Dacia Sandero coboară în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero coboară în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa

Porsche se află într-un moment de cumpănă, odată cu renunțarea la serviciile CARIAD, divizia de software a VW Group, înființată de fostul CEO, Herbert Diess, și care este vinovată de întârzierea unor lansări ale mărcii Porsche. Pentru unele dintre soluții, Porsche a ales Google, care va echipa mașinile mărcii cu soluțiile proprii. Pentru celelalte tehnologii necesare, compania își va dezvolta propriile soluții, iar Sajjad Khan se va ocupa de acest lucru.

FOTO Porsche numește în poziția de șef al noii divizii de software fostul CTO al Mercedes-Benz și vicepreședinte al BMW

Sajjad Khan are o experiență remarcabilă în acest domeniu, în industria auto. Cu o carieră îndelungată la Magna, în departamentul E-Car Systems, el a condus apoi, timp de aproape 4 ani, divizia Connected Drive de la BMW, cea care a dezvoltat sistemele de operare pe care marca din Munchen le folosește și în prezent pe mașini. Ulterior, a fost recrutat de Daimler, pentru a conduce divizia Digital Vehicle & Mobility. Sunt aproape 7 ani petrecuți ca vicepreședinte la Mercedes-Benz, fiind cel care a coordonat dezvoltarea actualelor tehnologii din spatele MBUX. A plecat în 2021 de aici, astfel că în ultimii doi ani nu a mai lucrat pentru nicio companie auto.

"Sajjad Khan se bucură de o reputație internațională remarcabilă ca expert digital. Sunt încântat să-i pot ura oficial bun venit în compania noastră. Împreună cu echipa sa, el ne va consolida în mod eficient poziția competitivă pe piața globală", spune CEO-ul Porsche, Oliver Blume.

Înmatriculările de autoturisme revin pe creștere CITEȘTE ȘI Înmatriculările de autoturisme revin pe creștere

Birourile Car-IT vor fi în același sediu cu cele ale R&D, condusă de Michael Steiner, “pentru a da un semnal clar echipei”.

Sajjad Khan va fi al optulea membru al boardului executive al Porsche, va fi președinte al comitetului acționarilor Porsche Digital și membru al comitetului acționarilor Porsche Engineering. De asemenea, în anunț se precizează că “în viitor” Khan va conduce activitățile de R&D din China, ale Porsche.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
sajjad khan
software auto