Volkswagen AG amână planurile de construire a unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Europa de Est

Volkswagen AG amână planurile de construire a unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Europa de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2023

Grupul german Volkswagen nu are în prezent planuri pentru o altă fabrică de baterii pentru vehiculele electrice, a anunțat președintele Oliver Blume, după discuțiile de săptămâna aceasta cu oficiali guvernamentali din Cehia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

"Pe baza condițiilor de pe piață, inclusiv evoluția vânzărilor mașinilor alimentate pe baterii în Europa... deocamdată nu suntem motivați să decidem construirea de noi uzine", a explicat Blume într-un comunicat dat publicității de Skoda Auto, divizia din Cehia a Volkswagen, conform Agerpres.

TABEL Ieftinire considerabilă a carburanților. Prețurile au coborât la nivelul celor din urmă cu câteva luni CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire considerabilă a carburanților. Prețurile au coborât la nivelul celor din urmă cu câteva luni

Volkswagen era în căutarea unor posibile locații pentru fabrici de baterii în Europa de Est.

Cehia era interesată de obținerea investiției VW pentru a asigura viitorul sectorului auto, atât de important pentru economia țării, în condițiile tranziției la vehiculele electrice.

Grupul german are deja locații selectate în Salzgitter (Germania), Valencia (Spania) și St. Thomas (Canada), iar Blume a explicat că aceste trei locații au potențial de producție de până la 200 GWh pe an.

Volkswagen a dat asigurări că rămâne dedicat mobilității electrice, inclusiv la Skoda Auto, care este cel mai mare exportator al țării.

În contextul reducerii cererii, VW a încetinit deja producția la unele uzine, inclusiv la sediul central din Wolfsburg, după inundațiile din Slovenia. Comenzile sunt sub așteptări, a avertizat recent grupul german, în special în Europa. În același timp, VW se luptă să-și mențină poziția în China, cea mai mare piață auto din lume, care este saturată de modelele mai ieftine ale producătorilor auto locali.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
baterii