FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos

FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos
scris 14 nov 2020

Viitorul Nissan Qashqai, cel mai de succes SUV al mărcii japoneze și pentru multă vreme cel mai vândut SUV din Europa, va primi o nouă generație în 2021. Până la momentul premierei, Nissan a publicat câteva imagini cu noul model.

Nissan Qashqai va fi dezvăluit în primăvara anului viitor, fiind dezvoltat pe noua platformă CMF C/D a Alianței Renault Nissan Mitsubishi. Modelul s-a bucurat de un proces complet de dezvoltare derulat în Europa, astfel încât să satisfacă toate exigențele clienților de pe această piață.

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne CITEȘTE ȘI Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Potrivit Nissan, modelul Qashqai se află în acest moment în faza de prototip, după ce rezultatele testelor dinamice efectuate pe drumurile europene „au creeat o perspectivă promițătoare pentru noul model”.

„Noul Qashqai va revoluționa potențialele așteptări ale clienților de la o mașină de familie. Confortul, rafinamentul și tehnologia înglobată sunt specifice unui segment superior, în timp ce experiența la bord va fi unică și placută atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Cu tehnologia avansată Nissan e-POWER suntem convinși că  toți clienții noștri se vor îndrăgosti de sentimentul unui sistem de propulsie electric, fără a avea nicio grijă referitoare la autonomie”, a declarat Gianluca de Ficchy, Președinte Nissan Regiunea Africa, Orientul Mijlociu, India, Europa și Oceania (AMIEO).

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Designul noii generații a fost realizat tot în Europa, în centrul din Londra, iar partea de inginerie a fost realizată sub conducerea Nissan Technical Center Europe, situat în Cranfield, Bedfordshire (Marea Britanie).

FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos

Noua generație beneficiază de materiale mai ușoare și tehnici avansate de ștanțare și sudare pentru a-i crește rezistența și pentru a-i reduce greutatea. În premieră, haionul este fabricat dintr-un material compozit, care îi scade greutatea cu 2,6 kg. Ușile, aripile față și capota sunt fabricate din aluminiu, ceea ce oferă o economie de greutate de 21 kg la caroseria brută a noului Qashqai. În ansamblu, caroseria brută este cu 60 de kg mai ușoară și cu 41% mai rigidă decât cea a modelului anterior.

FOTO Renault lansează noul Kangoo împreună cu noul Express, în locul fostului Dokker CITEȘTE ȘI FOTO Renault lansează noul Kangoo împreună cu noul Express, în locul fostului Dokker

Noul Qashqai va oferi două tipuri de propulsie: un motor de 1.3 litri pe benzină cu tehnologie mild hibrid pe 12 V și o motorizare electrica e-POWER cu range extender. Asta înseamnă că la bord va exista și un motor pe benzină care va avea rolul de a încărca bateria, ca un generator. Motorizarea e-Power va oferi avantajele unei propulsii electrice, dar va elimina stresul autonomiei, care deocamdată afectează percepția asupra vehiculelor complet electrice.

Noul Qashqai va fi echipat cu noua generație ProPILOT, sistemul de asistență, cu Navi-link. Sistemul poate accelera pentru ca vehiculul să se deplaseze la o viteză stabilită și poate frâna vehiculul până la 0 km/h în trafic aglomerat “stop-start”, fiind din categoria cruise control adaptiv. Sistemul de direcție și camera video actualizează în permanență poziția vehiculului, ajutând mașina să rămână centrată pe bandă și menținând în același timp o viteză constantă.

Până în prezent, peste 3 milioane de unități de Qashqai au fost vândute în Europa și peste 5 milioane la nivel mondial.

FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan qashqai
noul qashqai
foto spion qashqai
foto camuflaj qashqai