FOTO Skoda intră pe piața mașinilor electrice de 25.000 de euro cu un SUV

FOTO Skoda intră pe piața mașinilor electrice de 25.000 de euro cu un SUV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 mar 2024

Șeful Skoda, Klaus Zellmer, a dezvăluit cel mai nou proiect, în segmentul electric. Este vorba despre propria versiune a unui automobil de 25.000 de euro, care va avea la bază viitorul ID.2all de la VW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda a prezentat conceptul Epiq, în cadrul evenimentului anual de prezentare a rezultatelor din 2023. Conceptul este un SUV complet electric și el anticipează un viitor model de serie, care ar urma să coste sub 25.000 de euro, un nivel de preț considerat de analiști ca fiind critic pentru atragerea de noi clienți în segmentul electric. Mașina va folosi viitoarea platformă derivată din MEB, o platformă entry electrică, suficient de ieftină pentru ca prețul final să poată fi competitiv.

FOTO Undă verde pentru o nouă lucrare a lui Umbrărescu și pentru singura autostradă din România pregătită de chinezi CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde pentru o nouă lucrare a lui Umbrărescu și pentru singura autostradă din România pregătită de chinezi

CEO-ul Skoda, Klaus Zellmer, a anunțat că premiera viitorului model de serie va fi în 2025, iar designul va fi complet diferit de ceea ce a dezvăluit VW, prin conceptul ID.2all. Dimensiunile anunțate sunt 4,1 metri lungime, ceea ce înseamnă că va intra în segmentul B SUV, mult mai mare decât Dacia Spring, având un portbagaj de aproape 500 de litri.

Șeful Skoda a spus că nu se teme de concurența din China și că este pregătit de o astfel de competiție cu producătorii chinezi.

Designul conceptului Epiq, care va sta la baza viitorului model, păstrează foarte puțin de elementele actuale ale gamei Skoda și propune linii mai avangardiste, care se potrivesc bine pentru un automobil electric, cu blocuri optice discrete, liniare. Și interiorul a fost gândit în aceeași notă minimalistă, cu un bord simplu, marcat doar de cele două ecrane, cel de bord, al instrumentarului, și cel multimedia, de mari dimensiuni.

Skoda nu a oferit deocamdată detalii tehnice, dar a vorbit despre o autonomie de 400 de km. Mașina ar urma să fie construită în Spania, pe aceleași linii cu VW ID.2.

FOTO Primul accident auto analizat cu raze X CITEȘTE ȘI FOTO Primul accident auto analizat cu raze X

Până acum, Dacia și Citroen au lansat mașini mai ieftine de 25.000 de euro, iar Renault a promis o versiune care va costa sub 25.000 de euro, a modelului proaspăt lansat, Renault 5. De asemenea, VW va lansa anul viitor propriul model de 25.000 de euro, ID.2.

Skoda a anunțat un volum de automobile livrate de 866.800 de unități, în creștere cu 18,5% față de 2022, când s-a înregistrt cel mai slab an din ultimul deceniu, pentru marc cehă. Skoda a generat un profit operațional de 628 de milioane de euro, cu o marjă de 6,7% din ventiturile obținute, o îmbunătiție simțitoare față de anul anterior.

FOTO Skoda intră pe piața mașinilor electrice de 25.000 de euro cu un SUV

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda epiq
suv skoda
skoda electric