FOTO Tesla Model 3 Long Range nu mai poate fi comandat

FOTO Tesla Model 3 Long Range nu mai poate fi comandat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 aug 2022

Elon Musk a anunțat că sedanul Model 3 cu baterie de mare capacitate, vândut sub numele Long Range, nu mai poate fi comandat în acest moment. Comenzile ar putea fi reluate abia anul viitor, dacă se rezolvă criza de componente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Automobilele Tesla care sunt comandate în acest moment la dealerii producătorului american au termen de livrare ianuarie 2023 – martie 2023, pentru versiunea de bază, care costă 51.000 de euro, și pentru Long Range, care costă 60.000 de euro, în timp ce pentru Model 3 Performance, 66.000 de euro, termenul de livrare este decembrie 2022 – februarie 2023.

Problemele persistă la metrou - Metrorex mai adaugă niște trenuri, timpul de așteptare în stație va rămâne ridicat CITEȘTE ȘI Problemele persistă la metrou - Metrorex mai adaugă niște trenuri, timpul de așteptare în stație va rămâne ridicat

Cu toate acestea, versiunea Long Range, care asigură peste 600 km autonomie nu mai poate fi comandată. Elon Musk a explicat că a oprit comenzile deoarece lista de așteptare era prea lungă. Din acest motiv, termenul de livrare va fi cu mult depășit, așa cum se întâmplă și în prezent cu toate versiunile. „Lista de așteptare este prea lungă. Vom permite din nou pe măsură ce vom crește producția” a transmis Elon Musk.

FOTO Tesla Model 3 Long Range nu mai poate fi comandat

Tesla Model 3 este asamblat în SUA și în China, unde sunt probleme de producție. În China, de unde sunt aduse în Europa mașinile Model 3, au existat probleme din cauza carantinei impuse de autorități, pe fondul Covid-19, acolo fiind înregistrate deja întârzieri mari, chiar dacă Tesla a sărbătorit luna aceasta producția automobilului cu numărul 1 milion (FOTO). În același timp, în noua uzină din Texas, la fel ca și în cea din Berlin, producția nu a ajuns încă la capacitatea planificată.

Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare CITEȘTE ȘI Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare

Reamintim că niciun automobil electric produs de oricare dintre mărcile auto la nivel global nu are termen de livrare 2022, dacă este comandat în acest moment. Dacia Spring, de exemplu, are cel puțin șase luni de livrare, potrivit datelor transmise de companie anterior, însă există mărci care livrează după un an de la comandă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
elon musk
comenzi tesla model 3
livrare dacia spring