FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale

FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

După proiectul-pilot, apreciat de autorități ca fiind unul de succes, al trenului metropolitan de pe linia București Nord - Mogoșoaia - Otopeni Patinoar - Aeroportul Internațional Henri Coandă, Ministerul Transporturilor a emis acum un ordin privind introducerea biletelor feroviare metropolitane atât în regiunea București-Ilfov, cât și în restul reședințelor de județ din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aceste prevederi vor intra în vigoare în prima parte a lunii iulie 2024.

VIDEO Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți după ce un avion a ieșit de pe pistă la Dakar CITEȘTE ȘI VIDEO Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți după ce un avion a ieșit de pe pistă la Dakar

Va fi introdus, de exemplu, biletul metropolitan pentru o călătorie pe o linie și un tren. Astfel, cu un bilet metropolitan de o călătorie, se va putea accesa trenul oricărui operator, o dată, între stațiile de pe linia respectivă, fără a mai avea grija stabilirii exacte a trenului sau a calculării tarifului în raport cu diferitele distanțe kilometrice.

Vor fi și de la un abonament de 3 ore (care permite efectuarea călătoriei în zona metropolitană, chiar dacă destinațiile sunt pe linii ferate diferite), pănâ la abonamente de o lună.

FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză

În plus, se specifică clar faptul că pentru distanțele de până la 40 km și între stațiile de transport feroviar metropolitan, rezervarea de loc este opțională din perspectiva călătorului (nu a operatorului cum a fost interpretat până în prezent).

Ca zonă în care vor fi intrduse astfel de trenuri este anunțat că București - Ilfov, Oradea/Bihor, Reșița/Timișoara/Timiș/Caras Severin, Brașov, Iași și Piatra Neamț sunt deja cu proiecte subsecvente proiectului național de tren metropolitan aprobate și prin ordin de ministru.

FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
bilete