FOTO Uzina BMW de la câțiva kilometri de România, care va fi unul dintre cele mai mari hub-uri pentru producția de baterii din Europa, a intrat într-o nouă etapă

FOTO Uzina BMW de la câțiva kilometri de România, care va fi unul dintre cele mai mari hub-uri pentru producția de baterii din Europa, a intrat într-o nouă etapă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 feb 2024

Uzina BMW care se află în plin proces de construire la câțiva kilometri de România a intrat într-o nouă etapă, fiind mutați primii angajați în birouri, în centrul de comunicare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul de Comunicare al uzinei BMW din Debrecen, în care va fi produs primul model din familia Neue Klasse, a fost inaugurat cu primii angajați pregătindu-se pentru „linia dreaptă dinaintea lansării”, după cum anunță compania.

FOTO MINI nu renunță la propulsia pe benzină și lansează noul Cooper. A fost anunțat prețul pentru România CITEȘTE ȘI FOTO MINI nu renunță la propulsia pe benzină și lansează noul Cooper. A fost anunțat prețul pentru România

„În doar câteva luni, producția de preserie va începe aici, la Debrecen, stabilind noi standarde - nu doar pentru automobilele în sine, ci și pentru procesele de aici din fabrică. Centrul de Comunicare ne va sprijini prin crearea unor linii scurte de comunicare și permițând un bun schimb de informații între toate tehnologiile, în orice moment”.

Centrul de Comunicare din Debrecen se va ocupa de legătura dintre tehnologiile de producție ale atelierului de caroserii, ale vopsitoriei și ale asamblării. Centrul de Comunicare cu două etaje are o suprafață de aproximativ 19.000 de metri pătrați; aproximativ jumătate din această suprafață va fi spațiu de birouri.

VIDEO A fost montată prima grindă pe un lot al Autostrăzii Bucureștiului. \ CITEȘTE ȘI VIDEO A fost montată prima grindă pe un lot al Autostrăzii Bucureștiului. "Cu o grindă nu se face primăvară, dar cu mai multe, s-ar putea."

BMW pregătește implementarea conceptului iFACTORY, la Debrecen, care transformă arhitectura unei uzine auto într-una complet digitalizată și conectată.

Dacă personalul administrativ începe să se multe în noile clădiri, personalul care va lucra în producție se află în plin proces de pregătire în rețeaua globală a companiei. Planurile prevăd startul producției de preserie în 2024 și debutul producției de serie a primului model Neue Klasse în 2025.

FOTO Renault a dezvăluit numele unui viitor SUV compact, posibil înlocuitor al lui Duster pe piețele internaționale CITEȘTE ȘI FOTO Renault a dezvăluit numele unui viitor SUV compact, posibil înlocuitor al lui Duster pe piețele internaționale

Cele trei zone principale de producție vor fi situate în jurul zonei administrative, unde se află Centrul de Comunicare. Conceptul uzinei prevede ca, din atelierul de caroserii, care este în vecinătatea dreaptă a clădirii de birouri, caroseriile auto nevopsite să fie mutate pe o bandă transportoare descoperită, deasupra oamenilor, prin Centrul de Comunicare până la vopsitorie, situată central în spatele acestuia. De acolo, caroseriile vopsite vor fi transportate înapoi prin clădirea de birouri până la linia de asamblare a automobilelor, care se află în stânga. Aceasta înseamnă că toți cei care nu lucrează direct în producție pot vedea produsul în orice moment.

În centrul administrativ se va afla și restaurantul mmultifuncțional care poate fi folosit și pentru întâlniri în afara orelor de masă. Acesta este situat tot la parter, împreună cu piața centrală și centrul de sănătate. Tot în zona de la parterul Centrului de Comunicare, pe o suprafață de 1.300 de metri pătrați, se regăsește un laborator de ultimă generație. Personalul laboratorului va fi responsabil pentru calitatea premium a culorilor modelelor Neue Klasse. Pe o suprafață de 700 de metri pătrați va funcționa Centrul de Sănătate al uzinei, iar la etajul superior vor fi birouri.

FOTO Uzina BMW de la câțiva kilometri de România, care va fi unul dintre cele mai mari hub-uri pentru producția de baterii din Europa, a intrat într-o nouă etapă

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw debrecen
uzina bmw
neue klasse