FOTO Vehiculele comerciale Ford devin SF

FOTO Vehiculele comerciale Ford devin SF
scris 26 mar 2021

Ford Liive este o nouă tehnologie de conectare dezvoltată de Ford Europe pentru a crește productivitatea vehiculelor comerciale produse de companie. După cum descrie constructorul auto noul serviciu, acesta ar scădea numărul de reparații, timpii morți pretrecuți pe drumul spre dealer și ar asigura un service mai rapid.

Noul Ford Liive va fi gratuit pentru clienții Ford din Europa, care dețin vehicule conectate. Acestea vor putea procesa date în timp real pentru a furniza informații cu privire la întreținerea vehiculului, la diagnosticarea și rezolvarea rapidă a problemelor apărute și la susținerea locațiilor Transit Center cu piese și informații.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Serviciul Ford Liive va fi lansat pe piețele europene treptat, iar 80% din clienți vor avea acces la centrele dedicate de la sfârșitul acestui an.

După cum explică cei de la Ford, studiile relizate de ei arată că noul sistem poate reduce timpii morți în care vehiculele nu funcționează cu aproximativ 60%.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Sistemul funcționează prin conectarea vehiculelor comerciale Ford la rețeaua de delaeri autorizați Transit Center și la producător, astfel încât să poată fi realizată procesarea datelor în timp real. Tehnologia poate fi utilizată de cele 500.000 de vehicule comerciale cu capacități de conectare care operează în Europa, număr care ar putea ajunge la 1 milion în următorul an.

FOTO Vehiculele comerciale Ford devin SF

Clienții care doresc să utilizeze sistemul Ford Liive au nevoie de o aplicație și o versiune dedicată a Ford Telematics. În acest moment, modemul FordPass Connect, ce se montează pe mașini standard (Transit, Transit Custom, Transit Connect și Ranger), transmite automat date despre starea vehiculului, astfel că inginerii Ford au ajuns la concluzia că până la 30% din apelurile de asistență de astăzi ar putea di evitate cu noul sistem de mentenanță inteligentă. Sistemul oferă informații inclusiv despre durata de viață a uleiurilor, a aditivilor AdBlue sau a anvelopelor.

“Afacerile clienților noștri se opresc odată cu vehiculele lor comerciale,” a declarat Hans Schep, general manager, Vehicule Comerciale, Ford Europa. “Combinând avantajele conectivității în timp real cu experiența noastră în domeniul vehiculelor comerciale, FORDLiive este instrumentul perfect pentru optimizarea timpului de funcționare a vehiculelor. Nu vom renunța până când vom atinge un timp de funcționare de 100% pentru toți clienții noștri”.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Rețeaua Ford de 800 de dealeri dedicati Transit Center are acces la datele clienților din ultimele 60 de zile, ajutând astfel la diagnosticarea rapidă și comandarea proactivă a pieselor de schimb înainte de sosirea vehiculului în service. Partajarea de date privind vehiculul îi ajută pe dealeri să le ofere clienților cele mai eficiente sfaturi de operare, inclusiv să grupeze intervențiile viitoare pentru eficiență maximă și să faciliteze triajul pentru reparații urgente.

FOTO Vehiculele comerciale Ford devin SF

În cazurile în care este inevitabilă scoaterea unui vehicul de pe drum, informațiile pe care dealerii acreditati Transit Center le au despre cerințele specifice ale clientului îi vor ajuta să identifice vehiculele înlocuitoare potrivite pentru a menține activitatea clientului.

Mai mult, inginerii Ford pot acorda asistență în diferite service-uri din Europa, cu ajutorul unor ochelari de realitate virtuală (VR), pentru diagnosticarea problemelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford liive
ford vehicule comerciale
ford telematics
fordpass
ford transit