FOTO & VIDEO Marca Alpine „intră într-o nouă eră” cu o versiune sport a viitorului Renault 5

FOTO & VIDEO Marca Alpine „intră într-o nouă eră” cu o versiune sport a viitorului Renault 5
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 mai 2023

Alpine, un brand care aparține Renault și care a fost readus la viață de grupul francez încă din perioada lui Carlos Ghosn, și-a prezentat primul concept-car complet electric din istoria sa, botezat A290 Beta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alpine se pregătește să devină o marcă electrică și o va face cu un model 100% electric. Pentru că până acum nu a reușit să-și dezvolte un al doilea model după celebrul A110, Alpine va utiliza modelul Renault 5, care se pregătește de lansare anul viitor și care a fost deja prezentat sub formă de concept în urmă cu doi ani.

FOTO Au fost furate plasele care susțin pietrele din gabioanele montate pe Drumul Expres Craiova-Pitești, în zona podurilor CITEȘTE ȘI FOTO Au fost furate plasele care susțin pietrele din gabioanele montate pe Drumul Expres Craiova-Pitești, în zona podurilor

Deosebirile vor fi esențiale, astfel încât să poată convinge cumpărătorii să plătească prețul mai mare. Principalele caracteristici vor fi, în primul rând, cele sportive, pentru că Alpine a fost și țintește să se impună ca o marcă de mașini premium sport. Caroseria de clasă B pe care o preia acum de la Renault va ajuta la sportivitate, datorită dimensiunilor reduse și a greutății mai mici, atât cât permite un automobil electric.

FOTO & VIDEO Marca Alpine „intră într-o nouă eră” cu o versiune sport a viitorului Renault 5

Însă detaliul care va face diferența este postul de conducere, care va fi central, ca în cazul mașinilor de circuit.

Spre deosebire însă de acestea, conceptul are și două locuri pentru pasageri, în spatele său, într-o arhitectură unică până acum. Practic, șoferul, care devine un veritabil pilot de curse, are la dispoziție un cockpit complet, cu toate comenzile specifice unui automobil de competiție.

FOTO & VIDEO Marca Alpine „intră într-o nouă eră” cu o versiune sport a viitorului Renault 5

În plus, mașina are o mulțime de elemente de performanță, de la scaunul de firbră de carbon și terminând cu anvelopele și suspensiile de circuit, mașina fiind omologată, după cum susține constructorul francez, pentru a putea rula pe circuitele de curse.

Numele ales pentru acest prim model electric nu are legătură cu trecutul Alpine, simbolurile cifrelor fiind explicate prin segmentul din care face parte caroseria (2, clasa subcompactă) și prin gama în care va fi încadrată (90 – Lifestyle). Evident, indicativul Beta simbolizează faptul că avem un prototip în curs de dezvoltare.

Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn CITEȘTE ȘI Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn

Renault avansează și o dată pentru lansarea versiunii de serie: 2024, ceea ce înseamnă că mașina ar putea să vadă lumina show-room-urilor înainte de R5. În schimb, Renault nu a oferit mai multe detalii legate de specificațiile tehnice ale acestui automobil.

FOTO & VIDEO Marca Alpine „intră într-o nouă eră” cu o versiune sport a viitorului Renault 5

„A290 este prima etapă în noua eră Alpine, primul pas către Garajul de Vis complet electric, în 2024. Acest show-car urban a rescris povestea hot-hatch-urilor electrice. A 290_B se aliniază moștenirii sale bogate și duce Alpine în viitor, cu o experiență de zi de zi a spiritului sporturilor cu motor care a inspirat această marcă de la nașterea ei”, a explicat noul model Laurent Rossi, CEO Alpine.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpine
renault
a 290
a 110