VIDEO Volvo anunță al doilea SUV electric din familia EX. „Ceva mic urmează să vină!”

VIDEO Volvo anunță al doilea SUV electric din familia EX. „Ceva mic urmează să vină!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2023

Un SUV de mic dimensiuni, complet electric, va fi lansat de Volvo Cars exact peste o lună, în cadrul unui eveniment anunțat de constructorul suedez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Volvo EX30, un nou SUV 100% electric va avea premiera mondială pe 7 iunie, dată la care vor fi deschise și comenzile sau, pentru anumite piețe, doar rezervări. „Ceva mic urmează să vină!”, anunță suedezii de la Volvo, fără să ofere niciun detaliu tehnic al viitorului model, care va fi, astfel, al doilea din noua familie EX, inaugurată cu EX90.

Planurile Volvo includ electrificarea completă până în 2030 și transformarea în companie neutră CO2 până în 2040, cu o listă de lansări electrice foarte lungă, pentru următorii ani.

Odată cu lansarea lui EX90, Volvo a intrat într-o nouă perioadă de dezvoltare, atât din punct de vedere al motorizărilor, cât și a siguranței. EX90 a fost prezentat drept „cel mai sigur Volvo construit vreodată”, având o autonomie de rulare de până la 600 de kilometri și performanțe sportive de apreciat. Noul EX30 este de așteptat să preia o serie din tehnologiile de pe EX90, chiar dacă la o scară potrivită cu dimensiunile sale.

Tesla caută surse de bani: proprietarii Model S pot cumpăra cu 15.000 de dolari pachetul Track Package, care crește viteza mașinii la 320 km/h CITEȘTE ȘI Tesla caută surse de bani: proprietarii Model S pot cumpăra cu 15.000 de dolari pachetul Track Package, care crește viteza mașinii la 320 km/h

Printre inovațiile lui EX90 se numără sistemul de siguranță care creează, cu ajutorul senzorilor, un „câmp invizibil de protecție”, care acționează sistemele de control ale mașinii astfel încât pasagerii și ceilalți participanți la trafic să fie protejați de pericole în cazul unor accidente. Tehnologiile permit inclusiv rularea în regim de conducere fără șofer de nivel 2 Plus și Nivel 3, cu posibilități de upgrade până la 5, atunci când acest lucru va fi viabil.

Luna aceasta, Volvo a anunțat concedierea a 1.300 de persoane, "gulere albe", care lucrează în Suedia, la sediul central al companiei, după ce rezultatele trimestriale anunțau o revenire puternică a vânzărilor, cu 10% peste cele din 2022.

Motoarele de pe EX90 sunt de asemenea unele de top, cu 408 și 517 CP, iar bateria anunțată are 111 kWh, una dintre cele mai mari de pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo ex30
ex90
suv volvo