FOTO Mitsubishi lansează noul ASX, copie fidelă a lui Renault Captur

FOTO Mitsubishi lansează noul ASX, copie fidelă a lui Renault Captur
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 sep 2022

Japonezii de la Mitsubishi pun deja în practică planul anunțat în urmă cu mai bine de un an, când au stabilit că nu vor mai pleca din Europa, ci vor lansa noi modele. Dintre acestea, două vor fi construite de Renault, în uzinele sale europene, având la bază platformele comune ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi. Primul dintre ele a fost prezentat oficial: ASX, un automobil care trădează încă de la prima privire originea franceză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul Mitsubishi ASX este propunerea japonezilor pentru segmentul B-SUV și face parte din planurile de dezvoltare ale mărcilor care aparțin Alianței RNM. Modelul are la bază Renault Captur, și asta înseamnă nu doar că folosește platforma CMF-B a Alianței, ci preia aproape în întregime caroseria micului SUV al francezilor. Practic, sistemul care a mai fost folosit în trecut și de alte companii (cel mai recent exemplu, Toyota și modelele Subaru/Mazda) este extins de grupul de companii al alianței, care astfel încearcă să reducă costurile de producție și să rămână competitive.

EXCLUSIV Dacia s-a apropiat în luna august de volumele vândute înainte de criză. Dispariția lui Dokker, marea pierdere a mărcii în 2022 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia s-a apropiat în luna august de volumele vândute înainte de criză. Dispariția lui Dokker, marea pierdere a mărcii în 2022

Noul Mitsubishi ASX a fost creat special pentru piața din Europa și va beneficia inclusiv de motorizările plug-in hybrid și full-hybrid din familia E-Tech a Renault (vor fi vândute sub nume diferite). Motoarele de bază vor fi cunoscutele 1.3 litri turbo (mild hybrid) și 1.0 turbo, ambele pe benzină.

Designul exterior nu a suferit nici cele mai mici modificări în procesul de dezvoltare a versiunii Mitsubishi, reducerea de costuri fiind evidentă: inclusiv capota motorului păstrează decupajul în forma de romb, chiar dacă sigla de pe grilă este steaua Mitsubishi.

EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs

Și la interior, mașina este similară punct cu punct cu Renault Captur, atât în privința echipamentelor oferite, cât și în cea a aspectului, dingura diferență fiind sigla de pe volan.

Noul Mitsubishi ASX va fi produs în Spania, în uzina Renault din Valadolid, și va fi lansat în rețeaua de dealeri a mărcii în 2023. 

 

FOTO Mitsubishi lansează noul ASX, copie fidelă a lui Renault Captur

FOTO Mitsubishi lansează noul ASX, copie fidelă a lui Renault Captur

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi asx
reanult captur
noul asx