FOTO & VIDEO Noua Toyota Land Cruiser sfidează electrificarea cu noi motoare V6, pe benzină și diesel

FOTO & VIDEO Noua Toyota Land Cruiser sfidează electrificarea cu noi motoare V6, pe benzină și diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iun 2021

Toyota Land Cruiser, nava amiral a constructorului japonez, a primit o nouă generație, una care sfidează mașinile electrice și hibride prin motoarele puternice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cei mai activi producători de automobile ecologice, Toyota, a lansat săptămâna aceasta unul dintre cele mai însetate de benzină sau motorină autovehicule ale momentului, din toată lumea. Noul Land Cruiser, a treisprezecea generație, dacă adunăm laolaltă toate seriile acestui model care au fost produse de-a lungul celor 70 de ani, vine să satisfacă cererea, la fel de mare ca întotdeauna, de automobile off-road luxose, de mari dimensiuni, în special pe piețele din Orientul Mijlociu și SUA. Modelul a depășit deja pragul de 10 milioane de unități vândute, cu generația anterioară, și nu are în acest moment, la lansare, nicio versiune de motor hibrid sau electrificat în vreun fel.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Dezvoltat pe o nouă platformă, modulară, TNGA-F, noul Land Cruiser vine cu un design complet refăcut, dar care păstrează liniile brute și proporțiile de tanc ale acestui model. Platforma se caracterizează prin două elemente principale: preia elementele modulare ale TNGA, dar menține șasiul de tip frame, fără de care performanțele off-road nu ar fi posibile. Fără nici cea mai mică intenție de a crea emoție, alta decât cea de forță, noul Land Crusier sfidează practic SUV-urile uriașe din SUA. Prima piață care va primi acest nou model este cea din Orientul Mijlociu, însă compania ne liniștește și anunță că în această vară modelul va fi lansat pe toate piețele lumii.

FOTO Primele imagini pe computer cu proiectul Duster 1310 de la Dacia, o versiune mai mică a lui Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini pe computer cu proiectul Duster 1310 de la Dacia, o versiune mai mică a lui Bigster

Noul model, numit J300, este succesorul oficial al Seriei 200, lansată în 2007 și a fost construit cu câteva obiective pe masă: 1. Să ducă mai departe și să evolueze esența Land Cruiser „fiabilitate, durabilitate și performanță off-road” și 2. Să creeze o experiență de călătorie care să permită șoferului să conducă cu ușurință pe orice tip ce drum din lume fără să resimtă oboseala.

Chiar dacă mașina rămâne fidelă structurii de tip caroserie pe șasiu, noile tehnologii ale industriei, o greutate redusă, un centru de greutate scăzut, motoare noi și un design mai rafinat, la exterior, dar și la interior, mențin modelul Land Cruiser în pas cu tendințele industriei.

FOTO & VIDEO Noua Toyota Land Cruiser sfidează electrificarea cu noi motoare V6, pe benzină și diesel

Șasiul însuși a fost redesenat pentru a avea o greutate mai redusă și o rigiditate crescută. Greutatea a fost scăzută cu 200 kg, iar suspensia a fost îmbunătățită, inclusiv distribuția greutății pe punți.

Pentru performanțele off-road, au fost adoptate o serie de îmbunătățiri tehnice, la nivelul suspensiei, inclusiv prin introducerea E-KDSS (Sistem Electronic Cinetic Dinamic al Suspensiei), a monitorizării Multi-Terrain, la care se adaugă Multi Terrain Select, care analizează suprafața drumului și selectează cel mai bun mod de rulare.

FOTO & VIDEO Noua Toyota Land Cruiser sfidează electrificarea cu noi motoare V6, pe benzină și diesel

O nouă pereche de motoare V6 twin-turbo vin să susțină performanțele, cu capacități de 3.5 litri benzină și 3.3 litri diesel, despre care Toyota spune că reușesc să consume cu 10% mai puțin carburant, inclusiv cu ajutorul unei cutii automate cu 10 trepte. Motorul pe benzină oferă o putere maximă de 415 CP și un cuplu maxim de 650 Nm, în timp ce dieselul are o putere mai mică, 309 CP, dar un cuplu mai mare, 700 Nm. Pe anumite piețe va fi disponibil și un motor V6 benzină aspirat, cu cutie manuală în 6 trepte.

FOTO & VIDEO Noua Toyota Land Cruiser sfidează electrificarea cu noi motoare V6, pe benzină și diesel

La capitolul siguranță, Land Cruiser are o serie de noi tehnologii introduse, între care și cele care ajută la detecția pietonilor și bicicliștilor, precum și cea de evitare a unei coliziuni în cursul unei manevre de virare.

Toyota nu a prezentat detalii tehnice amănunțite, dar a anunțat că dimensiunile rămân identice cu cele ale generației anterioare.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota land cruiser
land cruiser j300