VIDEO & FOTO În locul unei noi generații, Tesla a lansat Model S Plaid, o versiune mai performantă a sedanului său vechi de 10 ani. "Se încarcă atât de repede, în timp ce vei bea o ceașcă de cafea.”

VIDEO & FOTO În locul unei noi generații, Tesla a lansat Model S Plaid, o versiune mai performantă a sedanului său vechi de 10 ani. "Se încarcă atât de repede, în timp ce vei bea o ceașcă de cafea.”
scris 11 iun 2021

Tesla a lansat oficial versiunea Plaid a sedanului Model S, în încercarea de a contracara ofensiva de automobile electrice performante, lansate de producătorii europeni. Mașina are o autonomie mărită și o accelerație comparabilă cu cea a mașinilor de competiție.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Tesla Model S are de acum o versiune și mai performantă, numită Plaid, noul model fiind lansat oficial de Elon Musk la uzina din Fremont, California, într-un eveniment restrâns, transmis live pe internet. „Se încarcă atât de repede, în timp ce vei bea o ceașcă de cafea”, a anunțat Musk, pentru a promova performanțele noii versiuni.

Tesla Model S nu este cea mai vândută mașină a producătorului american, dar este printre cele mai scumpe, astfel că permite o marjă de profit mare. Noua versiune Plaid are, conform datelor producătorului, 628 de km autonomie estimată, cu o accelerație aproape de necrezut, 2,1 secunde de la 0 la 100 km/h, o viteză maximă de 322 km/h și o putere maximă de 1020 CP, o valoarea care altă dată era rezervată doar mașinilor de competiții.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Conform descrierii oficiale, Model S are „cea mai mare autonomie și cea mai rapidă accelerare dintre toate vehiculele electrice produse în prezent” . Versiunea Long Range are o autonomie chiar mai mare, 652 km, fiind afectată în schimb accelerația, la 3,2 secunde. Încărcarea bateriei se poate face, la un Supercharger, în 15 minute, pentru un nivel de aproximativ jumătate din autonomia totală. De asemenea, Tesla Model S are o serie de îmbunătățiri ale interiorului.

VIDEO & FOTO În locul unei noi generații, Tesla a lansat Model S Plaid, o versiune mai performantă a sedanului său vechi de 10 ani.

Dacia a ajuns la 200.000 de Dustere vândute în Germania, 10% din totalul producției de la Mioveni, chiar dacă a pierdut jumătate de clienți în anul pandemiei CITEȘTE ȘI Dacia a ajuns la 200.000 de Dustere vândute în Germania, 10% din totalul producției de la Mioveni, chiar dacă a pierdut jumătate de clienți în anul pandemiei

Lansarea lui Model S Plaid vine ca un răspuns al lui Musk pentru lista lungă de lansări ale cosntructorilor premium din Europa, Porsche, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Polestar și alții care au afectat serios șansele de succes ale acestui model pe piața europeană. Lansat în 2012, Model S a fost un automobil avansat la acel moment, însă astăzi, după aproape 10 ani de la lansare, este depășit din multe puncte de vedere de producătorii europeni, care au pregătit în liniște ofeniva de modele electrice, în timp ce Tesla a încercat să profite de avantajul primului intrat pe piață.

Pentru Tesla, problemele abia de acum încep să apară, pentru că performanțele limitate ale businessului din ultimii 10 ani i-au limitat posibilitatea de investiții în modele noi. Tesla Model S Plaid este o dovadă că Musk știe asta, însă nu rezolvă decât parțial apetitul clienților de mașini electrice pentru tehnologie nouă și din ce în ce mai performantă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model s plaid
masini electrice
model s autonomie