FOTO Volvo a plimbat miniștrii UE cu mașinile electrice și le-a cerut mai multă energie regenerabilă

FOTO Volvo a plimbat miniștrii UE cu mașinile electrice și le-a cerut mai multă energie regenerabilă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 apr 2023

Miniștrii de Mediu din țările membre ale UE au fost duși de Volvo Cars la Stockholm pentru a testa vehiculele cu propulsie electrică, în timpul reuniunii informale a Consiliului UE, organizată de Suedia, țară care deține președinția UE. Compania a fost singura voce care s-a opus exceptării combustibililor sintetici în 2035, când toate mașinile vor fi nevoite să aibă emisii zero de CO2.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miniștrii Mediului din țările membre ale UE au avut ocazia să conducă în Stockholm atât autoturisme electrice, cât și camioane sau excavatoare propulsate exclusiv cu baterii, într-o întâlnire la care au participat producătorul de autoturisme Volvo Cars, deținut de chinezii de la Geely, și constructorii suedezi de camioane Volvo Group și Scania, împreună cu organizația Mobility Sweden și reprezentanți ai guvernului suedez.

Un nou automobil electric chinez lansat în Europa CITEȘTE ȘI Un nou automobil electric chinez lansat în Europa

La schimb, li s-a cerut să ia măsuri pentru creșterea producției de energie electrică regenerabilă și pentru reducerea consumului de combustibili fosili. Un alt mesaj a fost cel referitor la creșterea cheltuielilor publice în cercetare și educație în domeniul energiei și elaborarea de politici care să mențină UE competitivă în fața altor regiuni ale lumii. Miniștrii se aflau la Stockholm la o întâlnire informală a Consiliului UE, organizată de Suedia, care deține președinția UE.

FOTO Volvo a plimbat miniștrii UE cu mașinile electrice și le-a cerut mai multă energie regenerabilă

CEO-ul Volvo, Jim Rowan, le-a explicat miniștrilor de mediu în ce constă strategia de electrificare și ce înseamnă statutul de neutralitate de carbon pentru o companie auto și le-a pus la dispoziție modelele C40 și XC40, cu motoare electrice, pentru a conduce, dacă n-au apucat până acum, un automobil care are emisii zero.

Jim Rowan a fost singurul șef al unei companii auto din Europa care s-a declarat împotriva admiterii unei excepții la măsura de interzicere a mașinilor cu combustie, începând din 2035. De altfel, Volvo are unul dintre cele mai ambițioase planuri de electrificare și se numără printre puținele mărci care au eliminat din producție motoarele diesel, poluante.

Acțiunile Renault, în scădere abruptă, după ce proprietarul Dacia a anunțat problemele de logistică și creșterea stocurilor, la prezentarea bilanțului pe trimestrul 1 CITEȘTE ȘI Acțiunile Renault, în scădere abruptă, după ce proprietarul Dacia a anunțat problemele de logistică și creșterea stocurilor, la prezentarea bilanțului pe trimestrul 1

„Ne străduim să devenim o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040 și complet electrică până în 2030”, le-a mai spus Jim Rowan miniștrilor europeni. „Nu este doar lucrul corect de făcut, ci are și sens comercial. În primele trei luni ale anului, propulsoarele noastre complet electrice și hibride plug-in au reprezentat 41% din toate mașinile Volvo vândute la nivel global”.

FOTO Volvo a plimbat miniștrii UE cu mașinile electrice și le-a cerut mai multă energie regenerabilă

Compania suedeză a decis, pentru a reduce emisiile de CO2, să utilizeze în lanțul de producție doar oțel de înaltă calitate obținut cu emisii apropiate de zero, cumpărat de la producătorul de oțel SSAB, tot suedez.

Jim Rowan le-a mai cerut miniștrilor să ajute mediul de afaceri prin reducerea birocrației în procesele de autorizare de noi companii, pentru a putea demara noi proiecte într-un timp mai scurt. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
xc40
masini electrice
ministrii mediului ue
presedintia ue