FOTO - VW lansează propriul SUV derivat din Cupra Tavascan

FOTO - VW lansează propriul SUV derivat din Cupra Tavascan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2024

Succesul mărcii Cupra, pe piețele din Europa, în special cu modelele electrice lansate în ultimii ani, a determinat marca VW să încerce să preia elementele caracteristice ale acestor modele, pentru a intra pe noi segmente de clienți. VW a prezentat în China modelul ID.UNYX, bazat pe Cupra Tavascan, care păstrează doar o parte a designului și vine cu propriile noutăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parteneriatul VW Anhui, din China, în care compania germană deține un pachet majoritar de acțiuni, a prezentat un model inedit, numit ID.UNYX, care are la bază SUV-ul electric Cupra Tavascan. De altfel, acest lucru se poate vedea din designul noului model, care preia simțitor din aspectul modelului spaniol. Mașina este un SUV care va beneficia inclusiv de tracțiune integrală, bazată pe două motoare, cu o putere totală de 250 kW (335 CP) și o baterie cu chimie NMC, furnizată de CATL.

DOCUMENT Aviz pentru noi lucrări la singura autostradă din România pregătită de chinezi CITEȘTE ȘI DOCUMENT Aviz pentru noi lucrări la singura autostradă din România pregătită de chinezi

Mașina va fi asamblată în uzina VW Anhui, împreună cu Cupra Tavascan, care însă nu este vândut pe piața locală. De fapt, acesta este și secretul acestui model, care permite astfel ca succesul modelului spaniol să fie fructificat și pe plan local.

Primele informații arată că Volkswagen ID.UNYX va avea o versiune AWD cu motor spate de 170 kW și motor față de 80 kW, având o putere combinată de 250 kW, precum și o versiune cu tracțiune spate, cu un singur motor, de 170 kW.

Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani CITEȘTE ȘI Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani

Dimensiunile sunt similare cu Tavascan, 4,66 metri lungime și 1,86 metri lățime, cu ampatament de 2,76 metri. Mașina are o greutate de 2.2 tone și o viteza maximă e 160 km/h.

Există informații neoficiale care spun că lansarea oficială va avea loc în luna aprilie, la Beijing.

FOTO - VW lansează propriul SUV derivat din Cupra Tavascan

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.unyx
cupra tavascan