Foxconn ar putea produce vehicule electrice în Europa, India și America Latină

Foxconn ar putea produce vehicule electrice în Europa, India și America Latină
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Grupul taiwanez Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone, analizează posibilitatea de a produce vehicule electrice în Europa, India și America Latină, inclusiv printr-o cooperare "indirectă" cu constructorii auto germani, a declarat președintele companiei Liu Young-way, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, și-a propus să fie un jucător important pe piața globală a vehiculelor electrice și în acest sens a încheiat acorduri cu startup-ul american Fisker Inc și grupul PTT PCL din Thailanda, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Luni, Foxconn a dezvăluit luni primele sale trei prototipuri de vehicule electrice, o dovadă a ambițiilor sale de a-și diversifica activitățile dincolo de asamblarea de produse electronice pe bază de comandă pentru firme precum Apple. Cele trei vehicule electrice prezentate luni, un SUV, un sedan și un autobuz, au fost produse de Foxtron, un joint venture între Foxconn și producătorul taiwanez de automobile Yulon Motor Co Ltd.

Vorbind cu jurnaliștii la un forum de afaceri organizat la Taipei, Liu Young-way a spus că din cauza unor "restricții privind dezvăluirea de informații" nu poate oferi mai multe detalii cu privire la planurile Foxconn pentru Europa, India și America Latină.

"Europa va fi zona unde ne vom mișca puțin mai rapid. Sunt de acord cu acest lucru. Dar cu privire la locul exact unde, nu vă pot spune acest lucru", a declarat Liu Young-way. Întrebat dacă va exista o cooperare între Foxconn și constructorii auto germani, Liu Young-way a spus că va fi una "indirectă", precizând că în conformitate cu calendarul vizat Europa va fi prima, urmată de India și America Latină, adăugând și că Mexicul este "foarte posibil".

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

În luna mai a acestui an, Foxconn și grupul auto Stellantis au anunțat un plan privind înființarea unui joint venture care va furniza echipamente tehnologice pentru întreaga industrie auto.

În paralel, Foxconn a cumpărat recent o uzină de la startup-ul american Lordstown Motors Corp pentru a produce automobile electrice iar în luna august a cumpărat o uzină de semiconductori în Taiwan pentru a putea acoperi cererea viitoare de cipuri pentru automobile. De asemenea, Foxconn și-a fixat un obiectiv de a furniza componente și servicii pentru 10% din vehiculele electrice din întreaga lume între 2025 și 2027.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard și Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple. 

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
masini electrice