Fuziunea dintre cele două companii subsidiare Daimler și Toyota, Mitsubishi Fuso și Hino, se amână

Fuziunea dintre cele două companii subsidiare Daimler și Toyota, Mitsubishi Fuso și Hino, se amână
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 feb 2024

Daimler Truck, Mitsubishi Fuso Bus Corporation, împreună cu Toyota Motor și Hino Motors, au anunțat că prevederile memorandumului semnat în urmă cu un an produc efecte și fuziunea dintre cele două subsidiare japoneze este în curs de realizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Mitsubishi Fuso Bus Corporation, controlată de Daaimler Trucks, și Hino Motors, controlată de Toyota Motors, urmează să fuzioneze într-o companie nouă, în care cele două mari companii, Daimler și Toyota, vor avea părți egale. Potrivit unui memorandum de înțelegere semnat în martie 2023, cele patru părți se angajau să accelereze dezvoltarea tehnologiilor avansate împreună, prin fuziunea MFTBC și Hino. Scopul era acela de a dezvolta tehnologii conectate, autonome și electrice, împreună, și de a-și consolida afacerea cu vehicule comerciale la scară globală.

FOTO Astra Arad a livrat capitalei un nou tramvai CITEȘTE ȘI FOTO Astra Arad a livrat capitalei un nou tramvai

În urma fuziunii, cele două companii vor avea activități comune de dezvoltare, achiziție și producție de vehicule comerciale, într-o singură companie japoneză de tip holding, competitivă la nivel global.

În același timp, cele patru companii implicate anunță că întreg procesul se amână din cauza întârzierilor generate de procesele de aprobare din partea autorităților de reglementare, dar și din cauza întârzierilor de certificare a motoarelor Hino.

Renault confirmă discuțiile cu VW pentru o colaborare pe segmentul electric CITEȘTE ȘI Renault confirmă discuțiile cu VW pentru o colaborare pe segmentul electric

Fuziunea ar fi trebuit să aibă loc peste doar o lună, însă acum calendarul a fost amânat. „Momentul preconizat de executare a Acordului Definitiv și implementarea integrării afacerii vor fi anunțate de îndată ce va fi disponibil un calendar de încredere pentru investigațiile în curs. Odată ce toate părțile implicate ajung la un acord, acestea vor merge mai departe pe baza aprobării consiliilor de administrație, acționarilor și autorităților relevante”, au transmis cele patru companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi fuso
hino
toyota
daimler